SUA expulzează 15 diplomați cubanezi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
SUA expulzează 15 diplomați cubanezi
Externe 03 Octombrie 2017 / 19:41 319 accesări 0 comentarii

Administrația președintelui Donald Trump a ordonat marți expulzarea a 15 diplomați de la Ambasada Cubei din Washington, după ce a retras săptămâna trecută mai mult de jumătate din personalul diplomatic american de la Havana, ca reacție la misterioasele ''atacuri'' care au afectat sănătatea a 22 de americani din misiunea diplomatică a SUA în capitala cubaneză, relatează AFP, Reuters și DPA. ''Ne menținem relațiile diplomatice cu Havana'', dar expulzările au fost decise ''din cauza incapacității Cubei de a lua măsuri corespunzătoare pentru a-i proteja pe diplomații noștri'' și de ''a asigura echitatea'' în prezența diplomatică a celor două țări, a declarat secretarul de stat american, Rex Tillerson, într-un comunicat. Diplomații expulzați, a căror listă a fost transmisă marți dimineața Ambasadei Cubei la Washington, au șapte zile la dispoziție pentru a părăsi SUA, a declarat presei un înalt responsabil al Departamentului de Stat.

De la sfârșitul lui 2016 și până în august anul acesta, 22 de diplomați, potrivit unui nou bilanț anunțat marți, ''au suferit leziuni importante din cauza acestor atacuri'', îndeosebi pierderi de auz, vertij, dureri de cap, precum și probleme cognitive, a indicat Departamentul. Cinci familii canadiene au fost de asemenea afectate. Ancheta nu a permis însă identificarea cauzei, a modului de acțiune sau a autorilor ''atacurilor''.

Măsurile luate de Administrația lui Trump reprezintă o nouă lovitură pentru politica predecesorului său, Barack Obama, de reapropiere între SUA și Cuba, foști inamici din timpul Războiului Rece.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1589 secunde