SUA în prag de război civil

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
SUA în prag de război civil CNN: Protestele violente continuă. Starea de asediu, instituită în mai multe oraşe din ţară.
Externe 31 Mai 2020 / 09:06 663 accesări 0 comentarii

În mai multe oraşe din SUA a fost instituită stare de asediu, în încercarea de a preîntâmpina izbucnirea unor conflicte puternice între protestatari şi poliţie.

De la Los Angeles la Miami şi Chicago, manifestanţi care strigau „Nu pot să respir” – un strigăt ce evocă moartea bărbatului de culoare George Floyd – au început să protesteze în linişte, însă lucrurile au escaladat, aşa încât poliţia a apelat la gaze lacrimogene şi puşti cu bile în încercarea de a restabili ordinea.

Pe măsură ce protestele continuă în New York, primarul Bill de Blasio a vorbit despre rasismul sistemic din societatea americană şi despre problemele care s-au accentuat pe fondul crizei generate de coronavirus, scrieCNN.

„Nu putem continua aşa. Ca să fie clar, criza a condus la o adâncire a problemelor. Pierderile au fost extrem de importante, iar comunităţile de culoare au pierdut cu atât mai mult”, a spus de Blasio.

Primarul s-a referit şi la incidentul din Central Park în care Amy Cooper, o femeie ce plimba câinii în parc l-a admonestat pe un bărbat de culoare. De Blasio a catalogat acţiunile acesteia drept o insultă oribilă.

„Incrimina chiar faptul de a fi de culoare”, a spus de Blasio. „A scos la iveală contradicţia fundamentală care se află în societatea noastră”, a mai declarat el.

„Acea frustrare adânc înrădăcinată iese la iveală în momente ca acestea. Însă, zi de zi, populaţia de culoare din New York resimte durerea cauzată de rasism”, a mai spus de Blasio.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1545 secunde