SUA. Întreaga flotă de autoturisme federale va fi înlocuită cu mașini electrice americane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA. Întreaga flotă de autoturisme federale va fi înlocuită cu mașini electrice americane

Externe 26 Ianuarie 2021 / 09:02 349 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Președintele SUA, Joe Biden, a semnat un ordin executiv care completează legislația anterioară ce stimulează achiziționarea de bunuri și servicii americane de către guvernul federal. Aceasta prevedea obligația de a cheltui cel puțin o treime din bugetul de achiziții și investiții de 600 de miliarde de dolari al SUA pentru produse făcute în Statele Unite.

Joe Biden impune agențiilor federale să achiziționeze bunuri americane, dar și să verifice câte din componentele acestora sunt fabricate local și câte importate.

“Nu voi accepta nicio secundă că vitalitatea industriei americane este de domeniul trecutului. Producția americană a fost arsenalul democrației în cel de-al Doilea Război Mondial și trebuie să facă parte din motorul prosperității americane acum”, a declarat Joe Biden după semnarea ordinului.

Biden a reiterat planul său deja anunțat în campanie de a înlocui flota de mașini federale cu vehicule electrice fabricate în SUA.

Sectorului manufacturier reprezintă aproximativ 12% din economia SUA, în ciuda eforturilor președintelui anterior, Donald Trump, de a provoca o relocare a componentelor pe care acesta le aduce de peste hotare, în special din China. Acest aspect a devoalat o vulnerabilitate strategică (atât a SUA, cât și a Europei) în momentul izbucnirii pandemiei, când lumea occidentală s-a trezit că nu are o producție de măști sau aparatură medicală, ce fuseseră considerate prea ieftine pentru a fi fabricată local.

Sursă: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2133 secunde