SUA. Joe Biden a depus jurământul și a devenit oficial al 46-lea președinte american

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA. Joe Biden a depus jurământul și a devenit oficial al 46-lea președinte american

Externe 20 Ianuarie 2021 / 19:30 1168 accesări
Casa Albă, foto: unsplash.com

Casa Albă, foto: unsplash.com

După depunerea jurământului Joe Biden a vorbit despre “vremurile tulburi și provocatoare pe care le trăim”.

“Ne-au separat pentru prea mult timp. Suficient de mulți dintre noi cei care am venit laolaltă pentru a purta sabia acestei bătălii. Să ne arătăm respect unii altora!” a spus, printre altele noul președinte al SUA.

În circumstanțe normale, la ceremonia de inaugurare ar fi trebuit să asiste sute de mii de cetățeni, dar în condițiile actuale de pandemie, dar și de securitate sporită (Washington DC se află în stare de urgență de la evenimentele din 6 ianuarie), doar aproximativ o mie de persoane au asistat.

„Suntem o națiune măreață, suntem oameni buni. Am ajuns atât de departe, mai avem mult de mers. Avem multe de făcut, multe de reparat, multe de vindecat”, a mai spus noul președinte al SUA.

El a amintit că în America au murit mai mulți oameni de COVID decât în cel de-al doilea război mondial și că milioane de locuri de muncă au fost pierdute din cauza pandemiei.

Peste 25 de mii de soldați ai Gărzii Naționale au fost mobilizați pentru a asigura buna desfășurare a ceremoniei, după ce în urmă cu două săptămâni, când Congresul certifica victoria lui Biden, mii de susținători ai lui Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului și au întrerupt temporar procesul de validare.

Secretarul general al NATO și președintele Parlamentului European l-au felicitat pe Biden pentru preluarea mandatului.

Donald Trump a părăsit Casa Albă, cu câteva ore înaintea ceremoniei de învestire a lui Joe Biden în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii.12
Pagina a fost generata in 0.2746 secunde