SUA nu renunță la clasificarea canabisului ca drog periculos

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA nu renunță la clasificarea canabisului ca drog periculos

Externe 11 August 2016 / 09:29 426 accesări

Guvernul Statelor Unite urmează să anunțe joi că permite cercetări suplimentare privind canabisul, dar va respinge solicitările de a renunța la clasificarea marijuanei ca drog periculos fără utilitate medicală, au declarat agenției Reuters surse care dețin informații directe.

Decizia ar urma să fie anunțată de Agenția Antidrog (Drug Enforcement Agency, DEA), ca răspuns la petiția înaintată în 2011 de doi foști guvernatori ai unor state americane, care solicitau autorităților federale să reclasifice marijuana ca medicament cu utilizări medicale acceptate, au declarat pentru Reuters două persoane, sub rezerva anonimatului.

DEA a refuzat orice comentariu, iar Agenția pentru Alimentație și Medicamente (Food and Drug Administration, FDA) nu a răspuns imediat. Într-un e-mail trimis miercuri celor interesați, DEA a afirmat că va face joi "anunțuri importante privind subiectele legate de marijuana".

Marijuana a fost clasificată timp de decenii în Statele Unite ca drog fără utilizări medicale acceptate și cu risc ridicat de abuz, la fel ca și heroina.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2151 secunde