SUA, pregătite de un nou atac în Siria. Propunerea Rusiei, respinsă de ONU

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA, pregătite de un nou atac în Siria. Propunerea Rusiei, respinsă de ONU

Externe 15 Aprilie 2018 / 08:30 983 accesări

Membrii Consiliului de Securitate al ONU au votat împotriva adoptării unui proiect de rezoluţie ce prevedea condamnarea acţiunii militare efectuate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa în Siria, catalogată drept o "agresiune" împotriva Siriei, informează site-ul cotidianului The Telegraph. Proiectul de rezoluţie stipula condamnarea de către Consiliul de Securitate a "agresiunii SUA şi aliaţilor săi împotriva Republicii Arabe Siriene" şi cerea "încetarea imediată şi fără întârziere a agresiunii împotriva" regimului de la Damasc.

Statele Unite sunt pregătite să atace din nou dacă guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad va folosi iar arme chimice, conform declaraţiilor ambasadorului SUA la ONU, Nikki Haley, în cadrul unei întâlniri de sâmbătă a Consiliului de Securitate al ONU în care a fost respinsă o rezoluţie a Rusiei care propunea condamnarea atacului din Siria, scrie Reuters.

„Suntem încrezători că am afectat programul de arme chimice al Siriei. Suntem pregătiţi să menţinem această presiune dacă regimul sirian este atât de iresponsabil încât să ne testeze determinarea. Dacă se vor folosi aceste gaze toxice din nou, Statele Unite sunt pregătite”, a declarat Haley. Ambasadorul Marii Britanii la ONU, Karen Pierce, a afirmat în cadrul întrunirii că au existat „limite clare” în atacul aliaţilor şi că a fost vorba de o măsură luată pentru a se evita scăparea de sub control a situaţiei.

Pierce a susţinut că mai multe încercări de a trage la răspundere regimul sirian în cadrul consiliului au fost oprite din cauza „obiecţiilor şi opunerii Rusiei” și a încheiat afirmând: „Nu voi primi lecţii privind dreptul internaţional de la Rusia”.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, a declarat că atacul aliaţilor contra Siriei a fost „o agresiune” împotriva unui stat suveran.

Nebenzya a acuzat Marea Britanie, Franţa şi SUA de „huliganism diplomatic” şi că au încălcat dreptul internaţional.

Taguri articol
SUASiriaRusiaONURezoluțieAgresiuneControl


12
Pagina a fost generata in 0.1303 secunde