SUA regretă acțiunea militarilor americani care au distrus cu tancurile culturi din Ialomița

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
SUA regretă acțiunea militarilor americani care au distrus cu tancurile culturi din Ialomița
Eveniment 21 Iunie 2019 / 18:42 834 accesări 2 comentarii
sursa foto: ziarulamprenta.ro

sursa foto: ziarulamprenta.ro

Armata SUA spune că regretă incidentul de joi, când militari americani au traversat, în cadrul exerciţiului Saber Guardian, cu tehnică de luptă blindată o zonă agricolă în zona Insulei Ialomiţei şi au produs pagube, menţionând că cei afectaţi vor fi despăgubiți respectând procedurile.

„Armata SUA îşi exprimă deplinul respect faţă de poporul român şi regretă orice neplăcere cauzată de recentul incident. Despăgubirile rezultate din acest incident vor fi acordate potrivit procedurilor NATO existente pentru astfel de evenimente şi ne vom asigura că cei afectaţi vor fi recompensaţi respectând cu exactitate aceste proceduri. Colaborăm îndeaproape cu autorităţile militare şi civile din România pentru investigarea acestui incident şi pentru a ne asigura că astfel de evenimente nu se vor repeta. Vehiculele se aflau în zonă pe timpul desfăşurării unor activităţi de instruire din cadrul Exerciţiului Multinaţional Saber Guardian 2019, exerciţiu condus împreună cu Comandamentul Forţelor Întrunite din România”, se arată într-un comunicat al Forţelor Terestre Americane în Europa şi transmis presei de Ministerul Apărării.

Precizările vin după ce joi, în jurul orei 14:00, în zona Insulei Ialomiţei, pe timpul desfăşurării unor activităţi de instruire din cadrul Exerciţiului Multinaţional Saber Guardian 19, militari ai Armatei SUA, au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare, o zonă agricolă. În urma incidentului au fost distruse culturi, aria în cauză nefiind situată pe traseul de deplasare convenit cu autorităţile locale şi cu agenţii economici care au în proprietate terenuri în zonă.

Tot joi, a avut loc, la Primăria localităţii Stelnica (judeţul Ialomiţa), o întâlnire a reprezentanţilor comisiei cu cei ai primăriei Stelnica şi proprietarilor terenului pentru evaluarea pagubelor, stabilirea valorilor despăgubirilor şi a modului de acordare în conformitate cu legislaţia naţională şi acordurile bilaterale în vigoare.

Loading...

2 comentarii

Dr. Dan 15:54:46 / 22 Iunie 2019
Increderea in armata ?

Toate datele si locatiile au fost furnizate de armata romana care este varza ... Daca rusii ar avea interesul sa ocupe Romania , ar putea s-o ocupe in trei ore ! Maximum trei ore !

Daniel 17:51:56 / 22 Iunie 2019
Idiots!

YANKEES GO HOME! NOBODY WANTS YOU IN ROMANIA AND EUROPE!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2257 secunde