SUA. Senatul l-a achitat pe Donald Trump în procesul în care este acuzat de instigare la insurecție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA. Senatul l-a achitat pe Donald Trump în procesul în care este acuzat de instigare la insurecție

Externe, Justiție 14 Februarie 2021 / 00:29 1035 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Democraţii nu au reuşit să adune numărul necesar de voturi pentru a-l condamna pe Donald Trump în Senatul SUA în al doilea său proces de impeachment, relatează AFP şi Reuters.

În final, votul a fost unul dat în linia celor două partide, fiind clar încă de la începutul procesului politic că șansele de achitare ale lui Trump erau mari, având în vedere că doar cinci dintre cei cincizeci de senatori republicani au fost de la început pentru constituționalitatea procedurii, iar până la final s-a mai adăugat unul singur celor cincipentru condamnarea lui Trump.

Votul a fost de 57 pentru condamnare şi 43 împotrivă, în condiţiile în care erau necesare două treimi din voturile din Senat, respectiv 67. Totuşi, şapte republicani au votat împotriva lui Trump în cadrul celui de al doilea proces de impeachment.

Fostul preşedintele Donald Trump era judecat în cel de-al doilea proces de impeachment contra sa pentru "incitare la insurecţie".

Este pentru a doua oară în termen de 12 luni când Donald Trump supravieţuieşte unui proces de impeachment. Pentru democraţi miza era ca acestuia să i se interzică să mai deţină vreodată o funcţie publică.

Cel de al doilea proces de impeachment contra lui Trump a fost unul fără precedent.
În SUA au existat până acum numai patru procese de impeachment împotriva unor preşedinţi în întreaga lor istorie.
Două dintre ele l-au vizat pe Trump şi au avut loc în decursul ultimului an.

Sursa: AgerpresŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.191 secunde