SUA, sub semnul terorii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atac armat cu victime, noi dezbateri

SUA, sub semnul terorii

28 August 2015 / 00:00 943 accesări

Un poliţist de 52 de ani a fost împuşcat mortal, miercuri, de un bărbat care înjunghiase trei femei. Poliţistul a răspuns apelului de intervenţie privind incidentul dintr-o locuinţă din oraşul Sunset, districtul St. Landry din statul Louisiana. Una dintre cele trei femei înjunghiate, de 41 de ani, a murit din cauza rănilor grave, iar celelalte două au fost spitalizate. Una dintre ele, sora victimei decedate, în vârstă de 34 de ani, se află în stare gravă. Suspectul de 35 de ani a fugit de la faţa locului cu maşina, însă a intrat într-un magazin, la câteva sute de metri distanţă, fiind reţinut de autorităţi şi spitalizat pentru răni minore. Cea de-a treia femeie, soţia suspectului, a fost stabilizată.

VORBE GOALE

Uciderea a doi jurnalişti americani în timpul unei transmisiuni în direct, miercuri, a relansat eterna dezbatere privind controlul armelor de foc în SUA. Casa Albă a îndemnat din nou Congresul să legifereze o mai bună reglementare a vânzării şi utilizării armelor de foc. Dintre candidaţii la succesiunea lui Obama, democrata Hillary Clinton s-a declarat ”devastată şi furioasă”, într-un mesaj postat pe Twitter. În rândul republicanilor, mai mulţi candidaţi la învestire, ca Jeb Bush sau Ted Cruz, şi-au exprimat susţinerea faţă de rudele victimelor, dar fără vreo trimitere la legislaţia cu privire la armele de foc. Obama a recunoscut în iulie că acest control al armelor va fi cea mai mare frustrare a preşedinţiei sale. El a lansat, totuşi, un apel puternic la o acţiune în Congres, încă din decembrie 2012, după atacul sângeros de la o şcoală din Newtown, soldat cu 27 de morţi. Patru luni mai târziu, congresmenii puneau capăt reformei în acest sens. Obama denunţa, atunci, o ”zi a ruşinii pentru Washington”, arătând cu degetul către puternica National Rifle Association (NRA), organizaţie de lobby în favoarea armelor de foc.

Presupusul autor al atacului armat de miercuri din Virginia, soldat cu moartea a doi jurnalişti, a decedat la spital, după ce s-a împuşcat în cap. Vester Flanagan, de 41 de ani, fusese blocat de poliţie pe autostrada I-66, în zona Fauquier, se împuşcase în cap şi era în stare critică. Reporterul Alison Parker, în vârstă de 24 de ani, şi cameramanul Adam Ward, de 27 de ani, au fost împușcați mortal în timpul unei transmisiuni în direct. Criminalul ar fi fostul partener al reporterei ucise în atac și fost angajat al televiziunii respective.

OSTATICI LA ȘCOALĂ

Un elev de 14 ani a ţinut 27 de colegi ostatici, câteva ore, miercuri, în statul american Virginia de Vest, ameninţându-i cu o armă de foc, fiind convins de un pastor şi de un profesor să îi elibereze, informează CNN. Incidentul a avut loc într-o şcoală din orăşelul Philippi. Copiii au fost eliberaţi fără a fi răniţi, iar autorul luării de ostatici a fost reţinut.

12 CONDAMNĂRI LA ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ

James Holmes, autorul atacului armat din iulie 2012, într-un cinematograf din Aurora (Colorado), soldat cu 12 morţi, a fost condamnat la 12 pedepse de închisoare pe viaţă şi la un maximum de 3.318 ani de detenţie, a anunţat, miercuri, un judecător din Colorado. După ce a aruncat o grenadă lacrimogenă, el a deschis focul asupra spectatorilor prezenţi în sala de cinema, cu o puşcă de asalt, omorând 12 persoane şi rănind alte 70, la premiera filmului ”The Dark Knight Rises” din trilogia ”Batman”.Ştiri recomandate

12