SUA vor furniza Ucrainei armele de care are nevoie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA vor furniza Ucrainei armele de care are nevoie

Externe 10 Aprilie 2022 / 21:58 1040 accesări
Foto: arhivă

Foto: arhivă

Statele Unite sunt hotărâte să furnizeze Ucrainei 'armele de care are nevoie' pentru a se apăra contra Rusiei, a afirmat astăzi Jake Sullivan, consilierul de securitate al Casei Albe, la emisiunea "This Week" a postului ABC.

Sullivan a spus că administraţia Biden va trimite mai mult armament în Ucraina, pentru a împiedica Rusia să cucerească mai mult teritoriu şi să ţintească civili, atacuri pe care Washingtonul le califică drept crime de război.

Vorbind mai târziu la emisiunea "Meet the Press" a NBC News, Sullivan a spus că Statele Unite "lucrează nonstop pentru a livra armele noastre (...) şi a organiza şi coordona livrarea armelor din multe alte ţări".

"Arme sosesc în fiecare zi, inclusiv astăzi", a subliniat el.

Statele Unite au trimis asistenţă militară în valoare de 1,7 miliarde de dolari în Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, a indicat săptămâna trecută Casa Albă.

Livrările au inclus rachete antiaeriene Stinger, rachete antitanc Javelin, muniţie şi echipament antiglonţ.

Liderii americani şi europeni sunt presaţi de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să trimită armament greu pentru luptele ce se anunţă în estul ţării, unde Rusia este aşteptată să-şi intensifice eforturile.

Conform unor extrase dintr-un interviu acordat emisiunii '60 Minutes' a CBS, ce va fi difuzat mai târziu duminică, Zelenski s-a arătat sceptic că SUA vor livra armele despre care el spune că este nevoie.

Sursa: Știrile TVRŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1507 secunde