„Sub zodia Mariei”, în Ungaria și Serbia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Sub zodia Mariei”, în Ungaria și Serbia

Cultură 28 August 2014 / 00:00 510 accesări

Spectacolul de muzică şi poezie „Sub zodia Mariei”, dedicat celor mai importante Marii ale țării - Fecioara Maria, Maria de Mangop, Regina Maria a României și Maria Tănase -, va fi prezentat în Ungaria, pe 5 septembrie, și în Serbia, pe 7 septembrie. Pe scenă vor urca actorii Adrian Păduraru și Adriana Trandafir, alături de muzicienii Radu Grațianu și Maria Gheorghiu. Regia spectacolului este semnată de Ioan Cărmăzan.

Cele două reprezentații sunt incluse în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Limbii Române și se desfășoară sub egida Institutului Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor și Limba Română, în parteneriat cu Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, revista „Foaia Românească“ din Jula și Comunitatea Românilor din Serbia.

Spectacolul „Sub zodia Mariei” a fost prezentat și publicului constănțean în decembrie 2013, la Teatrul de Stat, cu prilejul marcării unui veac de la nașterea Mariei Tănase și a unei jumătăți de secol de la moartea sa. Din distribuția spectacolului a făcut parte actorul Eusebiu Ștefănescu, care va fi înlocuit de Adrian Păduraru.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1779 secunde