Submarin american scufundat de japonezi în al II-lea Război Mondial, descoperit de ruși

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Submarin american scufundat de japonezi în al II-lea Război Mondial, descoperit de ruși

Externe 24 Iunie 2016 / 08:02 557 accesări

Un submarin american, scufundat de forțele nipone în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperit pe fundul oceanului, în apropiere de insula Matua din arhipelagul Kurilelor, în Extremul Orient rus, în timpul unei expediții a Societății Ruse de Geografie în colaborare cu Ministerul Apărării de la Moscova, informează Russia Today. ”Scafandrii ruși au descoperit epava submarinului la o adâncime de 104 metri”, a declarat Aleksandr Kirillin, secretarul bordului academic al Societății Istorice Militare a Rusiei. Potrivit lui Kirillin, toate indiciile atestă că este vorba despre USS Herring, submarin american scufundat de artileria de coastă niponă pe 1 iunie 1944.

Informația despre descoperirea submarinului american de război a fost deja comunicată părții americane. USS Herring, cu un echipaj de 83 de militari la bord, a dispărut în timpul celei de-a opta și cea mai de succes misiune de patrulare a sa, susțin arhivele militare. Înainte de a pierde pentru totdeauna contactul cu SUA, submarinul american scufundase două nave de război nipone, Ishigaki și Hokuyo Maru, în noaptea de 30 spre 31 mai. Submarinul USS Herring SS-233 din clasa diesel The Gato a fost achiziționat de Marina Militară a SUA în mai 1942, participând la câteva misiuni în apele Mării Mediterane, Oceanului Atlantic și Pacific, fiind decorat cu cinci stele de război pentru contribuția adusă în cel de-al Doilea Război Mondial.

Expediția cercetătorilor ruși a ajuns în arhipelagul Kurilelor săptămâna trecută și în prima fază a descoperit epava unui avion de război japonez, un Mitsubishi A6M Zero produs în 1942. Japonia utiliza des acest tip de avion în atacurile kamikaze.12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1393 secunde