Substanțe chimice periculoase pentru familia ta! Le ai tot timpul în casă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Substanțe chimice periculoase pentru familia ta! Le ai tot timpul în casă

Lifestyle 15 Februarie 2019 / 20:39 1057 accesări

De câte ori pornești televizorul sau computerul, auzi și citești câte o nouă avertizare în legătură cu substanțele chimice periculoase pe care le ai în casă, fără că măcar să știi de ele? Sunt peste tot în jurul nostru, de unele trebuie să ne ferim în totalitate, cu altele trebuie să fim atenți la manevrare, întrucât reprezintă un real pericol pentru noi și pentru copiii noștri.

SUBSTANȚE CHIMICE PERICULOASE ÎN BUCĂTĂRIE

Multe dintre produsele și ustensilele pe care orice gospodină le are în bucătărie au în compoziția lor diverse substanțe chimice care nu fac deloc bine organismului uman. De la caserolele de plastic, până la conservă de bulion, toate pot pune viață în pericol dacă nu sunt manevrate corespunzător. În ultimii ani s-a tot bătut monedă în cazul BPA (bisfenol A), o substanță chimică aflată în compoziția mai multor produse, foarte periculoasă pentru sănătate.

"Când o substanță chimică este pusă în legătură directă cu anumite boli, companiile care realizează produsele aleg să înlocuiască respectivă substanță cu altceva. Dar asta nu înseamnă că substitutul este neapărat sănătos. Doar că nu se știe de el, iar până se va găsi o nouă legătură vor trece ceva ani. Multe dintre substanțele chimice de care vorbesc afectează sistemul endocrin, la fel că și BPA.

Asta înseamnă că se modifică producția de estrogen, testosteron, sau hormoni tiroidieni, foarte importanți pentru bună funcționare a organismului", spune dr. Tracey Woodruff, profesor asociat de obstetrică și ginecologie, directorul programului pentru sănătatea reproducerii de la Universitatea din California, Sân Francisco. Este aproape imposibil să elimi total substanțe chimice precum BPA din casă ta, dar poți să utilizezi cât de puțin posibil produsele care le conțin.

IATĂ CÂTEVA SFATURI OFERITE DE R. WOODRUFF:

– nu introduce recipiente din plastic în cuptorul cu microunde. Acest lucru poate produce modificări ale structurii chimice a recipientului respectiv, iar compușii periculoși să între în mâncare.

– evitați alimentele conservate în cutii. Îndreptați-va atenția către fructele sau legumele congelate sau către alimentele sau sosurile conservate în recipiente de sticlă.

– folosiți recipientele din oțel inoxidabil fără nimic din plastic pentru a păstra apa.

– aruncați recipientele din plastic care sunt zgâriate.

SUBSTANȚE CHIMICE PERICULOASE ÎN BAIE

"În medie, o femeie folosește aproximativ 12 produse de îngrijire personală: săpun, șampon, balsam, deodorent, ruj, mascara, blush, loțiuni, ulei de corp etc", spune dr. Woodruff. Sunt oare ele sănătoase? Dar produsele pentru copii? "E greu de spus. Dacă singurul lucru periculos cu care intri în contact este ftalatul din șampon, n-ar fi așa o mare tragedie. Însă noi suntem tot timpul înconjurați de produse care conțin ftalați și parabeni. Ideal ar fi să folosim doar produsele pe care scrie fără ftalați sau fără parabeni", a adăugat dr. Woodruff.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1881 secunde