Suferința copiilor cu cancer, alinată cu acest aparat! Vezi ce face!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Donația „Dăruiește Aripi“ către Centrul „Focus“ Constanța Suferința copiilor cu cancer, alinată cu acest aparat! Vezi ce face!
Sănătate 09 Martie 2016 / 17:22 1643 accesări 0 comentarii

Sursa foto: ”Dăruiește Aripi”

Sursa foto: ”Dăruiește Aripi”

Sursa foto: ”Dăruiește Aripi”

Sursa foto: ”Dăruiește Aripi”

Sursa foto: ”Dăruiește Aripi”

Sursa foto: ”Dăruiește Aripi”

Pentru copiii cu diferite afecțiuni oncologice din evidența Centrului Medical de zi „Focus“ din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” (SCJU) Constanța, tratamentul injectabil cu diferite substanțe care îi ajută în bolile lor nu va mai fi un chin. Despre ce este vorba? Singurul aparat de detectare a venelor care există în prezent în Constanța - Accuvein, care arată o hartă a vascularizării venelor pe suprafața pielii, a fost achiziționat de către Asociația ”Dăruiește Aripi” și donat Centrului constănțean. Astfel, detectarea venelor micilor pacienți nu va mai fi un chin. Se știe că este o durere mare pentru copii atunci când li se administrează tratamentul prin venă. „Chinul găsirii unei vene la un copil umflat de chimioterapie sau deshidratat va fi mai mic. Acești copii vin zilnic, săptămânal sau lunar la analize și tratament. Ei duc o luptă lungă, surdă și dureroasă cu cancerul. De acum, găsirea venelor va fi mai ușoară. Pentru că acest aparat arată asistentelor fix unde sunt venele, și recoltarea se face de la prima înțepătură, fără greș. Copiii bolnavi plâng prea mult. Și părinții lor - și mai mult. Iar aparatul ăsta ne aduce o mare, mare ușurare”, a declarat fondatorul Asociației ”Dăruiește Aripi”, Alina Vasea. Aparatul a putut fi procurat datorită unor sponsori constănțeni generoși.

HARTĂ A VASCULARIZĂRII Dispozitivul și suportul Accuvein costă aproximativ 6.000 de euro, însă această sumă nu înseamnă nimic în fața suferinței copiilor bolnavi. „Dispozitivul Accuvein afișează o hartă a vascularizării venelor pe suprafața pielii, permițând asistentei să aleagă vena corect, să evite valvele sau bifurcațiile. Procedura de venopunctură mai eficientă reduce disconfortul micului pacient”, a declarat dr. specialist onco-hematolog al Centrului „Focus“, dr. Adriana Apostol. Numeroase clinici și spitale de pediatrie din lume folosesc acest dispozitiv. Precizăm că Centrul medical de zi „Focus” deservea anul trecut un număr de aproximativ 300 de copii deja diagnosticaţi cu boli hematologice, oncologice şi reumatologice din judeţul nostru, dar şi copii bolnavi din judeţele Tulcea, Galaţi, Brăila şi Călăraşi.

Despre asociație

„Dăruiește Aripi“ este o organizaţie non-profit, menită să susţină proiecte caritabile în domeniul medical, cu scopul de a aduce un real progres în tratamentul pacienților din sistemul de stat românesc. Asociaţia își propune să sprijine copiii bolnavi aflați în dificultate din zona de Sud-Est a României, prin implementarea unor proiecte în domeniul medical, cu scopul de a îmbunătăți șansele lor de vindecare și supraviețuire. Asociația a primit, recent, premiul de excelență în cadrul Galei ”10 Oameni de Valoare pentru Constanța”, proiect al Spitalului privat și Clubului ”Isis”.

Reamintim că, la Constanța, în februarie 2014 a prins viață un proiect de excepție, respectiv deschiderea Centrului medical de zi ”Focus”, din incinta Ambulatoriului de Specialitate nr. 1 (fosta policlinică) al Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”, dedicat copiilor bolnavi de cancer. Proiectul a putut fi dus la bun sfârşit datorită implicării Asociaţiei „Dăruieşte Aripi” din Constanţa, ajutată de numeroşi sponsori, cel principal fiind „Brisegroup”.

Citește și:

Pedalăm și ajutăm la reconstrucția Secției de terapie intensivă nou-născuți!

Le-au dăruit ”aripi” copiilor bolnavi!

Spitalul de Urgență Constanța, dotat cu aparatură de testare a auzuluiPagina a fost generata in 0.1834 secunde