Sunt pe cale de dispariție pentru că mor după ce fac sex intens!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sunt pe cale de dispariție pentru că mor după ce fac sex intens!

Ştiință 18 Mai 2018 / 17:40 1353 accesări

Sexul intens nu le aduce fericire, ci dimpotrivă, moartea. Este vorba de două specii de marsupiale ce mor după partide de sex maraton. Ele au fost puse pe lista animalelor pe cale de dipariţie din Australia, iar cercetătorii au declarat că încearcă să salveze speciile.

Cele două specii de marsupieni din familia antechinus au fost descoperite în 2013 în regiuni aflate la altitudini înalte din Queensland. Conform AFP, animalele sunt cunoscute pentru obiceiurile suicidare din timpul partidelor de sex ce se desfăşoară pe o perioadă de 14 ore.

Schimbările climatice, pierderea habitatului şi prădătorii reprezintă alte cauze ce pot duce la dispariţia acestor specii. „Sunt extrem de frenetici şi trec de la un partener la altul, iar partidele de sex ce durează câteva ore pot fi extrem de obositoare“, a declarat mamalogul Andrew Baker, din cadrul Universităţii din Queenslanbd.

Potrivit descopera.ro, aceste animale care fac atât de mult sex încearcă să-şi găsească alte partenere şi se luptă cu alţi masculi, încât produc un nivel excesiv de testosteron. Acest lucru duce la oprirea producerii unui hormon al stresului ce în cele din urmă distruge organele şi provoacă moartea. Pe de altă parte, femelele au o speranţă de viaţă de aproximativ doi ani, majoritatea se împerechează o singură dată şi nasc între şase şi 14 pui, iar masculii mor înainte ca aceştia să se nască.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1726 secunde