Super Bowl 2015, audienţă-record de 114,4 milioane de telespectatori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Super Bowl 2015, audienţă-record de 114,4 milioane de telespectatori

Sport 04 Februarie 2015 / 00:00 686 accesări

       Televiziunea americană NBC a înregistrat, duminică noapte, o audienţă-record de 114,4 milioane de telespectatori în timpul transmiterii evenimentului sportiv Super Bowl, desfășurat la Glendale, potrivit primelor date de audienţă, informează bbc.com. Meciul de fotbal american a stabilit un nou record pentru cel mai urmărit eveniment din istoria televiziunii americane, depăşind numărul de telespectatori de anul trecut, când 112,2 milioane de americani au vizionat Super Bowl. Vârful de audienţă a fost de 120,8 milioane de telespectatori în ultimul sfert de oră al meciului, în urma căruia New England Patriots a învins echipa Seattle Seahawks, campioana en titre, cu scorul de 28-24.

Spectacolul oferit în pauza meciului de cântăreaţa Katy Perry a fost urmărit de 118,5 milioane de telespectatori, cu trei milioane mai mult faţă de show-ul de anul trecut, când vedeta evenimentului a fost Bruno Mars. Potrivit companiei Nielsen, show-ul de 12 minute, care a inclus şi apariţii ale lui Lenny Kravity şi Missy Eliott, a avut cel mai mare număr de telespectatori din 1991 şi până în prezent.

Televiziunea NBC, care a transmis meciul de fotbal american, a anunţat că numărul de telespectatori a fost, foarte probabil, mai mare, pentru că cifrele oficiale de audienţă nu iau în calcul şi oamenii care urmăresc evenimentul în baruri sau alte locuri organizate special pentru această manifestare. De asemenea, circa 600.000 de telespectatori se adaugă la numărul total al celor care au vizionat evenimentul prin intermediul reţelei de televiziune prin cablu dedicate publicului latino Universo, care aparţine NBC. NBC a oferit şi acces online, pe computere şi tablete, la Super Bowl 2015, atrăgând circa 800.000 de persoane care au urmărit evenimentul în transmisiune directă pe internet, potrivit Adobe Analytics.

După finalul meciului, circa 26,5 milioane de telespectatori au continuat să urmărească programele NBC, între care s-a numărat şi un episod din serialul „The Blacklist”, care a devenit astfel cel mai urmărit program de ficţiune difuzat de această televiziune în mai mult de un deceniu.

Meciul Super Bowl din 2016 va fi transmis de televiziunea CBS şi va avea loc în Santa Clara, California.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.243 secunde