Super-concert cu Rareș Totu și Dean Bowman, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Duminică

Super-concert cu Rareș Totu și Dean Bowman, la Constanța

Divertisment 25 Octombrie 2016 / 16:25 1279 accesări
Rareș Totu a aniversat, în 2015, 50 de ani de viață și 35 de ani de carieră

Rareș Totu a aniversat, în 2015, 50 de ani de viață și 35 de ani de carieră

Se anunță o duminică de neuitat la clubul Doors, cu un concert de zile mari susținut de unul dintre cei mai buni chitariști din România, Rareș Totu, alături de unul dintre cei mai apreciați soliști americani de soul-jazz, Dean Bowman. Concertul „50/35”, programat în penultima zi a lui Brumărel, de la ora 20.30, este inclus în seria de recitaluri prin care Rareș Totu sărbătorește 35 de ani de carieră și 50 de ani de viață, împliniți în 2015.

Alături de cei doi, vor mai urca duminică pe scena Doors: Paul Baciu (bass), Radu Hanes (tobe), Cosmin Farcaș (synthesizer, orgă Hammond, vocal), care cântă împreună cu Rareș Totu din 2007, formând grupul Rareș Totu Blues Xperience. Cei care doresc să participe la concertul „50/35” vor plăti pe un bilet 40 de lei. Conform organizatorilor, biletele se achită în avans, la sediul clubului. „Duminică, 30 octombrie, nu ai cum să ratezi concertul de funk, blues & soul-jazz - o seară pentru gusturi rafinate...”, promit gazdele concertului.

CHITARISTUL ANULUI”, ÎN ROMÂNIA ȘI UNGARIA

Născut la Cluj, pe 27 septembrie 1965, Rareș Totu este singurul artist român care a câştigat titlul de „Chitaristul Anului” în două ţări diferite: România (1987) şi Ungaria (1992). Chitarist, solist vocal, producător muzical, expert consultant în domeniul chitarelor electrice şi al echipamentelor de scenă și inginer de sunet, fost component sau colaborator al unor grupuri celebre, precum: Compact, Semnal M, Rodion GA sau Progresiv TM, Rareș Totu a colaborat cu artiști de renume din țară, dar și din Ungaria, Germania, Austria și Statele Unite ale Americii. De asemenea, a cântat în deschiderea mai multor trupe de renume internațional, printre care: Deep Purple, Uriah Heep, Iron Maiden, Winger, Animals, fiind și un protagonist obișnuit al festivalelor de blues și jazz din țară și din Europa.

UN CÂNTĂREȚ DE JAZZ CU SUFLET DE ROCKER

Invitatul lui Totu, Dean Bowman, membru al grupului Screaming Headless Torsos timp de 10 ani, este considerat a fi unul dintre mai apreciați soliști americani de soul-jazz, însă poate cânta orice, spunându-se despre el că este un cântăreț de jazz cu suflet de rocker. De altfel, publicația „London Guardian” l-a catalogat ca fiind „un poet al tonalităților, cu o tehnică desăvârșită, un adevărat star”. De-a lungul carierei sale, Dean Bowman a colaborat cu nume mari ale industriei muzicale de gen, de la Don Byron, Steve Coleman, Charlie Hunter la John Paxton și Ray Charles.

Citește și:

Periplu muzical de neuitat cu Rareș Totu & Friends

Unul dintre cei mai buni chitarişti ai României, în concert la Constanța

Trioul Martin Lubenov Jazzta Prasta, la Constanța12
Pagina a fost generata in 0.1187 secunde