Supereveniment Hand to Hand Fighting, Gheorghe Zamfir şi Phoenix, la Mamaia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Turneul Internațional Liga Campionilor Supereveniment Hand to Hand Fighting, Gheorghe Zamfir şi Phoenix, la Mamaia
Sport 09 August 2018 / 16:35 3540 accesări 4 comentarii
Organizatorii au prezentat programul galei de vineri seară

Organizatorii au prezentat programul galei de vineri seară

Federaţia Română de Hand to Hand Fighting, în colaborare cu Federaţia Mondială HSIF, organizează, în premieră, în România, vineri seară, la Restaurantul „Dorna” din stațiunea Mamaia, cu începere de la ora 22.00 (în direct la Dotto Sport), o interesantă gală intitulată Turneul Internaţional Liga Campionilor la Hand to Hand Fighting, România versus Rusia, în cadrul căruia vor participa cei mai buni sportivi. Organizatorii au programat cinci meciuri, între sportivii români și ruși, fiecare luptă urmând să se desfășoare pe durata a trei reprize de câte trei minute.

În deschiderea evenimentului, de la ora 20.00, este programat un concert la care vor participa Trupa Phoenix, Gheorghe Zamfir și Corala Armonia. Organizatorii au mai pregătit două lupte tătărești (Kureș) și cinci lupte între sportivii români.

„Competiția va fi la cel mai înalt nivel. Sportivii sunt cotați în Liga Campionilor. Noi încercăm, ca federație, să dezvoltăm și să punem în ochii spectatorilor și telespectatorilor, dar și pentru viitorii practicanți, ramura sportivă Hand to Hand Fighting”, a spus președintele Federației Române Hand to Hand, Bogdan Neagu.

Hand To Hand Fighting este o disciplină de arte marțiale care combină procedee și stiluri de luptă din mai multe sporturi full-contact, cum ar fi box, judo, lupte, sambo sau diverse arte marțiale. Loviturile permise sunt cele cu pumnul și piciorul, însă doar mai sus de centură, inclusiv la cap. Este interzis să lovești cu cotul sau cu genunchiul, sunt permise proiectările, iar procedeele la sol trebuie finalizate în maximum 5 secunde. Sportivii poartă protecții la cap, mâini și picioare.

Acest sport de contact a luat amploare la sfârșitul anilor ’70 în cadrul structurilor KGB (trupele speciale sovietice Spetsnaz), ca activitate fizică. Odată cu destrămarea Uniunii Sovietice, acest sport a devenit și mai popular, fiind practicat și de civili. În prezent, peste 200.000 de persoane îl practică în spațiul ex-sovietic, dar este popular și în Statele Unite, Australia sau America de Sud.

Loading...

4 comentarii

un cititor 17:19:02 / 09 August 2018
bravo

Un eveniment tare interesant cu multă lume bună. Vom fi cu ochii pe ei!

cici 17:54:39 / 09 August 2018
mda

Zamfir si Phoenix au ajuns sa cante la astfel de balciuri cu penibili ce vin sa vada bataie si pumni ? Halal de ai daca au ajuns sa cante la asa eveniment ! Mai bine cantau in tandem cu zurli sau cu Ada Milea dar sa canti la un eveniment la care vin analfabeti si cocalari ?

un constănțean 10:42:42 / 10 August 2018
Super!

Și locul e bine ales. Vom fi acolo. Este o atracție cu de toate, foarte bine aleasă pentru vacanță. De multă vreme seara nu se mai întâmplă nimic la Mamaia!

Nicu de la Medgidia 10:55:52 / 10 August 2018
Azi in Mamaia

Azi maestrul ZAMFIR canta la MAMAIA, de la ora 20.00, Casa Dorna Azi legendara trupa Phoenix canta tot la Mamaia Azi medaliata Corala Armonia canta tot la Mamaia Magnific. Singurul cuvant care poate descrie acest lucru. Multumiri unor romani adevarati, care se gandesc la noi si vor sa ne simtim mandri ca suntem romani. Super eveniment

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2555 secunde