”Super-planta” cu care fermierii pot da lovitura. Profitul ajunge în 4 ani la 100.000 de euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
”Super-planta” cu care fermierii pot da lovitura. Profitul ajunge în 4 ani la 100.000 de euro
Economie 21 Aprilie 2020 / 15:17 654 accesări 0 comentarii
Afacere, sparanghel

Afacere, sparanghel

Culturile de sparanghel generează în patru ani, un profit de patru ori mai mare faţă de investiţiile iniţiale. Producătorii de sparanghel din România şi-ar extinde culturile, însă se confruntă cu lipsa forţei de muncă.

Beneficiile financiare ale culturilor de sparanghel sunt numeroase. O plantă poate produce timp de 15 ani. Pentru o investiţie de 25.000 de euro într-o plantaţie de un hectar, după patru ani, timp în care planta ajunge la productivitatea maximă, profitul poate ajunge la circa 100.000 de euro cu o recoltă de cel puţin 10 tone la hectar.

În supermarketurile din România o legătură de 450 de grame de sparanghel se vinde cu 14 lei, în timp ce în Italia preţul este dublu, aproape 30 de lei.

Însă, în timp ce cultura din România este în creştere, producătorii locali se confruntă cu lipsa forţei de muncă. Oamenii merg în străinătate. În ultima perioadă mii de români s-au îmbarcat în avioane direcţia Germania pentru a lucra la cules de sparanghel pentru nemţi.

Sparaghelul este denumit „aurul alb" al germanilor. Există multe feluri de a integra acestă legumă în alimentaţia noastră. Adesea el se găseşte pe mesele oamenilor după ce a fost pregătit fie pe grătar, fie la cuptor. Totuşi mulţi spun că cea mai bună reţetă este cea de sparanghel cu pui şi lămâie care se face cu ajutorul aburului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1244 secunde