Surpriză de proporţii realizată de Eliza Samara!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campionatul European de tenis de masă, Belgrad 2007

Surpriză de proporţii realizată de Eliza Samara!

Sport 31 Martie 2007 / 00:00 694 accesări

Cea mai bună jucătoare de tenis de masă a României, junioara constănţeană de 18 ani Elizabeta Samara, face furori la Europeanul de seniori din Serbia. Ea a reuşit cea mai mare surpriză, o calificare senzaţională în sferturile de finală ale competiţiei individuale, învingînd-o pe numărul unu european, croata Tamara Boros (poziţia a 17-a în topul mondial). În fapt, Eliza (locul 106 în clasamentul mondial) a pulverizat-o pe celebra adversară, 4-1 (scor pe seturi: 11-8, 11-9, 11-8, 8-11, 11-9). Pînă la meciul cu Boros, Samara trecuse în tururile anterioare de Veronika Heine (Austria), cu 4-2, şi de Sara Ramirez (Spania), cu acelaşi scor. Pentru a nu-şi lăsa colega de naţională la greu, arădeanca Daniela Dodean (locul 76) este şi ea în primele opt jucătoare ale Europei, după victoriile în faţa Nataliei Partyka (Polonia), cu 4-1, Matildei Ekholm (Suedia), cu 4-0 şi Krisztinei Toth (35 mondial, Ungaria, campioană europeană la echipe), cu 4-0. Din păcate, fetele noastre s-au oprit în sferturi, Samara cedînd cu 0-4 în disputa cu belarusa Viktoria Pavlovich (locul 36 mondial, pe care a învins-o anul trecut în Sala Sporturilor, în preliminariile CE), în timp ce Dodean a pierdut cu 1-4 în duelul cu Jiao Li (Olanda), cîştigătoarea Topului 12 european.

În turneul masculin, Andrei Filimon a pierdut cu 2-4 meciul din turul al treilea cu spaniolul Carlos Machado, celălalt constănţean, Constantin Cioti, progresînd în şaisprezecimi (victorie senzaţională contra polonezului Lucjan Blaszczyk, 4-2), unde a fost învins de cehul Antonis Gavlas, cu 2-4. În această fază, germanul Bastian Steger l-a bătut pe Adrian Crişan cu 4-1.

Dacă dublul Filimon - Crişan a fost învins în optimi de Gerell - Lundquist (Suedia), cu 1-3, în competiţia feminină, Samara - Dodean au fost la un pas de sferturi. După ce au condus cu 2-1, sportivele antrenate de Viorel Filimon au pierdut ritmul în ultimele două seturi, fiind întoarse de Strbikova - Vacenovska (Cehia). Tot cu 2-3 au pierdut constănţencele Iulia Necula şi Andreea Mămăligă în şaisprezecimi, în faţa franţuzoaicelor Grundisch - Xian.12
Pagina a fost generata in 0.1405 secunde