Surpriză! Sute de noi locuri de parcare în Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În locul vechilor garaje... Surpriză! Sute de noi locuri de parcare în Constanța!
Administrație 04 Aprilie 2019 / 16:57 1386 accesări 7 comentarii

Nu mai puțin de 100 de garaje au fost desființate, în perioada ianuarie-martie, în cartierul constănțean Inel 2. Acestea se aflau în zona cuprinsă între străzile Solidarității, Dumitru Marinescu și Prieteniei, iar în locul lor au fost create peste 200 de locuri de parcare. Totul face parte din acțiunea Primăriei Constanța, demarată la sfârșitul anului trecut, prin care sunt demolate 2.000 de garaje, în locul cărora sunt amenajate 3.000 de locuri de parcare.

Nu mai puțin de 100 de garaje au fost desființate, în perioada ianuarie-martie, în cartierul constănțean Inel 2. Acestea se aflau în zona cuprinsă între străzile Solidarității, Dumitru Marinescu și Prieteniei, iar în locul lor au fost create peste 200 de locuri de parcare. „Primăria Municipiului Constanța, prin S.C.Confort Urban, a marcat locurile, le-a numerotat și a asfaltat apoi aleile dintre blocuri, așa că acum, locuitorii din zonă, dar și cei care își duc copiii la creșa, grădinița și școala din apropiere au unde să își parcheze mașinile. Echipele de muncitori lucrează în continuare la înființarea unor noi parcări în mai multe zone din oraș. Se acționează acum pe străzile Mălinului, Tulcei, Păun Pincio și Dreptății, unde garajele demolate vor face loc altor câtorva zeci de locuri de parcare pentru autoturismele riveranilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

AMPLĂ ACȚIUNE DEMARATĂ LA SFÂRȘITUL LUI 2018

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, Poliția Locală a început o amplă acțiune de demolare a garajelor din Constanța, în locul cărora au fost sau urmează să fie amenajate noi locuri de parcare. Autoritățile locale au explicat că, potrivit măsurătorilor, în locul a 10 garaje ar putea fi parcate 15 maşini. Dat fiind faptul că, în total, sunt vizate 2.000 de garaje, înseamnă că, după demolarea acestora, ar trebui să avem 3.000 de locuri de parcare. „Terenul rămas în locul acestor construcţii va fi reconfigurat şi vor fi marcate noi locuri de parcare pentru constănțeni. Acțiunea vizează peste două mii de garaje din toate cartierele din oraș. Pe această cale, facem apel la persoanele care se află în această situație să se conformeze somațiilor emise de către Direcția Generală Poliția Locală Constanța în termenul dispus de către polițiștii locali, să desființeze garajul, respectiv platforma acestuia în funcție de caz”, spune Primăria Constanța. Nerespectarea somaţiilor emise de Poliția Locală se sancţionează cu amenzi deloc de neglijat. Mai exact, cei care nu le respectă ar putea scoate din buzunar între 1.000 și 100.000 lei și cu măsura desființării, în conformitate cu prevederile art.26, alin.1 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Conform procedurilor, în prima etapă, polițiștii locali lucrează la identificarea deținătorilor legali ai garajelor, întocmirea somațiilor și a referatelor de demolare, continuând cu desființarea pe cale administrativă pentru construcțiile nelegale. De asemenea, tot polițiștii locali se ocupă de trimiterea adreselor către SC Confort Urban în vederea stabilirii unor soluții pentru generarea de locuri de parcare în calitate de administrator al tramei stradale.

Loading...

7 comentarii

n 09:45:51 / 05 Aprilie 2019
parcare

un calcul simplu: latimea unui garaj este de 3 m; 10 garaje X 3m = 30 m 30m : 15 locuri de parcare = 2m latimea unui loc de parcare. Sa demonstreze Primaria cum parchezi intre doua masini cind ai la dispozitie 2m latime si cum mai deschizi usa masinii. Invit la realizarea unui experiment.

QWERTY 11:43:11 / 05 Aprilie 2019
GARAJE

Pe Aleea Nalbei nr.6 cand se va derula actiunea de demolare?Proprietarii de garaje tin masinile pe strada ocupand un loc de parcare gratuit si in garaj au amenajate bucatarii, magazii, si ferm de animale.

Jorj 13:54:00 / 05 Aprilie 2019
garaje

Pe cele 3 garaje de pe Câmpinei colț cu intrarea Câmpinei cînd le demolați???

Nick 14:50:49 / 05 Aprilie 2019
Garaje demolate

Rog continuati operatiunea in tot municipiul. Strada Viforului, garaje din tabla, str Maior Sofran, etc.

Nicolae 08:31:52 / 06 Aprilie 2019
Pentru N si ceilalti

Ai dreptate, latimea unui garaj prefabricat este chiar mai mica. Intre blocurile L28-29 si L31-32 (1 Decembrie 1918- Ardealului) s-au desfiintat garajele, dar pentru moment nu s-a creat nici un loc in plus, fiindca dupa redimensionarea locului de parcare la 2,4 m si mutarile succesive, s-ar crea un singur loc de parcare. Poate se vor crea parcari speciale, inscriptionate corespunzator, pt Tico si Matiz de 1.8 m ! Vad ca se vehiculeaza diverse cifre, pentru zone diferite: ba 2 locuri de parcare in locul unui garaj, ba 1,5 (3 locuri pt 2 garaje). In ansamblu, nu cred ca raportul sa fie mai mare de 7/6, poate ca s-au mai amenajat terenuri virane (?) ori s-au dezafectat si spatii verzi (care nu mai erau verzi demultisor).

Tataia-66 12:45:24 / 06 Aprilie 2019
Jumatati de adevar

Am vazut pr G-Maps zona in discutie si am mers ceva mai departe, am verificat informatia. In perimetrul mentionat s-au dezafectat garajele, foarte putine avand peste 3 m latime si doar unul a avut si o "groapa" de vizitare (sub masina). Si...cam atat! Nu s-a marcat nici un loc de parcare, masinile sunt parcate pe locurile fostelor garaje. Tinand cont ca acolo s-au plantat niste pomisori pentru un viitor parc, dar a mai ramas un teren viran ( fost spatiu verde neingrijit) pe care s-ar putea amenaja alte parcari, nu prea cred ca vor fi chiar 200 de locuri de parcare. Categoric, doar in locul garajelor, in nici un caz. Poate circa 130-140. Dar locatarii vor mai trebui sa astepte pana dupa alegeri (n-as putea sa precizez care alegeri).

Replica la Tataia 13:06:15 / 06 Aprilie 2019
Mai corect...

Desi Google maps are imaginea cam veche, acolo nu sunt decat vreo 70 de garaje. Iar perimetrul total, fara spatiul pentru containerele de deseuri/gunoi, nu permite amenajarea a mai mult de 130 locuri de parcare cu latimea de 2.4 m. Pe terenul viran din spatele punctului termic Radet s-ar putea amenaja vreo 50-60 locuri de parcare ( cu cate un copacel din 2 in 2 locuri). Deci ar fi posibil (in viitor) sa existe si un parc si 190-200 locuri de parcare. Spor la treaba!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2579 secunde