Surpriză! Sute de noi locuri de parcare în Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În locul vechilor garaje... Surpriză! Sute de noi locuri de parcare în Constanța!
Administrație 04 Aprilie 2019 / 16:57 1494 accesări 7 comentarii

Nu mai puțin de 100 de garaje au fost desființate, în perioada ianuarie-martie, în cartierul constănțean Inel 2. Acestea se aflau în zona cuprinsă între străzile Solidarității, Dumitru Marinescu și Prieteniei, iar în locul lor au fost create peste 200 de locuri de parcare. Totul face parte din acțiunea Primăriei Constanța, demarată la sfârșitul anului trecut, prin care sunt demolate 2.000 de garaje, în locul cărora sunt amenajate 3.000 de locuri de parcare.

Nu mai puțin de 100 de garaje au fost desființate, în perioada ianuarie-martie, în cartierul constănțean Inel 2. Acestea se aflau în zona cuprinsă între străzile Solidarității, Dumitru Marinescu și Prieteniei, iar în locul lor au fost create peste 200 de locuri de parcare. „Primăria Municipiului Constanța, prin S.C.Confort Urban, a marcat locurile, le-a numerotat și a asfaltat apoi aleile dintre blocuri, așa că acum, locuitorii din zonă, dar și cei care își duc copiii la creșa, grădinița și școala din apropiere au unde să își parcheze mașinile. Echipele de muncitori lucrează în continuare la înființarea unor noi parcări în mai multe zone din oraș. Se acționează acum pe străzile Mălinului, Tulcei, Păun Pincio și Dreptății, unde garajele demolate vor face loc altor câtorva zeci de locuri de parcare pentru autoturismele riveranilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

AMPLĂ ACȚIUNE DEMARATĂ LA SFÂRȘITUL LUI 2018

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, Poliția Locală a început o amplă acțiune de demolare a garajelor din Constanța, în locul cărora au fost sau urmează să fie amenajate noi locuri de parcare. Autoritățile locale au explicat că, potrivit măsurătorilor, în locul a 10 garaje ar putea fi parcate 15 maşini. Dat fiind faptul că, în total, sunt vizate 2.000 de garaje, înseamnă că, după demolarea acestora, ar trebui să avem 3.000 de locuri de parcare. „Terenul rămas în locul acestor construcţii va fi reconfigurat şi vor fi marcate noi locuri de parcare pentru constănțeni. Acțiunea vizează peste două mii de garaje din toate cartierele din oraș. Pe această cale, facem apel la persoanele care se află în această situație să se conformeze somațiilor emise de către Direcția Generală Poliția Locală Constanța în termenul dispus de către polițiștii locali, să desființeze garajul, respectiv platforma acestuia în funcție de caz”, spune Primăria Constanța. Nerespectarea somaţiilor emise de Poliția Locală se sancţionează cu amenzi deloc de neglijat. Mai exact, cei care nu le respectă ar putea scoate din buzunar între 1.000 și 100.000 lei și cu măsura desființării, în conformitate cu prevederile art.26, alin.1 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Conform procedurilor, în prima etapă, polițiștii locali lucrează la identificarea deținătorilor legali ai garajelor, întocmirea somațiilor și a referatelor de demolare, continuând cu desființarea pe cale administrativă pentru construcțiile nelegale. De asemenea, tot polițiștii locali se ocupă de trimiterea adreselor către SC Confort Urban în vederea stabilirii unor soluții pentru generarea de locuri de parcare în calitate de administrator al tramei stradale.Pagina a fost generata in 0.1447 secunde