Surse - Iohannis amână desemnarea unui nou premier

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Surse - Iohannis amână desemnarea unui nou premier
Politică 29 Decembrie 2016 / 15:43 453 accesări 9 comentarii

Președintele Klaus Iohannis amână desemnarea noului premier, deși îl consideră pe Sorin Grindeanu o soluție mult mai potrivită decât Sevil Shhaideh, prima propunere a coaliției PSD-ALDE, au declarat joi surse politice.

"Sorin Grindeanu este o variantă mai bună decât Sevil Shhaideh", au precizat surse politice.

Mai mult, președintele Iohannis a acuzat și modalitatea prin care Sevil Shhaideh a ajuns propunerea PSD pentru șefia Guvernului, respectiv faptul că nu a fost asumată în structurile de conducere ale PSD și ALDE, așa cum s-a întâmplat cu Sorin Grindeanu.

Potrivit surselor citate, șeful statului nu va face anunțul privind viitorul premier în zilele următoare, dar nici nu s-a decis dacă îl va accepta sau nu pe Grindeanu.

"Președintele Iohannis va avea o relație instituțională normală cu viitorul premier, nu precum cea cu Victor Ponta, pe care o considera instituţional dificilă", au mai precizat sursele citate.

Potrivit acestora, șeful statului a respins varianta Sevil Shhaideh din rațiuni mai degrabă geostrategice, dar și din cauza unor posibile efecte în relația cu Siria și cu Statele Unite ale Americii.

"Președintele le-a trimis liderilor PSD și ALDE scrisori prin care îi anunța de decizia luată (cu privire la refuzul propunerii lui Sevil Shhaideh – n.r.). Scrisorile au fost semnate de consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan și au ajuns la destinație simultan cu anunțul președintelui", au mai spus sursele citate.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1565 secunde