Suspans prelungit în procesul șantajării lui Mircea Băsescu!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sentință amânată!

Suspans prelungit în procesul șantajării lui Mircea Băsescu!

Eveniment 20 Octombrie 2015 / 10:15 2752 accesări

Mircea Băsescu

Mircea Băsescu

Suspansul se prelungește în dosarul în care rudele lui Bercea Mondial au fost trimise în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) sub acuzația că l-ar fi șantajat pe Mircea Băsescu, fratele fostului președinte. Și asta pentru că magistrații Tribunalului Constanța, care ar fi trebuit să se pronunțe marți în această speță, au amânat verdictul pentru data de 27 octombrie. Decizia pe care instanța o va lua săptămâna viitoare nu va fi, însă, definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța. Mircea Băsescu a cerut daune de un milion de euro în procesul în care membrii familiei lui Bercea și-au susținut de la bun început nevinovăția. DNA i-a deferit justiției pe copiii interlopului oltean, Izaura, Florin și Grinică Anghel, pe soția lui, Fănica Anghel, precum și pe ginerele acestuia, Marius Constantin.

FLAGRANT Potrivit anchetatorilor, rudele lui Bercea Mondial sunt acuzate că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, pe care l-ar fi ameninţat că vor face publică o înregistrare compromiţătoare dacă nu înapoiază familiei Anghel suma de 280.000 de euro. Mircea Băsescu i-a denunţat şi i-a ajutat pe anchetatori să organizeze un flagrant, pe 29 mai 2014, în biroul său din Portul Constanţa. Marius Constantin, soţia sa, Izaura Anghel, şi fiul în vârstă de 17 ani al lui Bercea Mondial au fost prinşi la scurt timp după ce au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu. Constantin a fost arestat preventiv, iar Izaura și Grinică Anghel au fost cercetați de la început în libertate.

Toată această poveste cu iz penal a început în ziua în care Bercea Mondial a fost arestat preventiv pentru că, în februarie 2011, şi-a înjunghiat un nepot, care a fost la un pas să moară. Din acel moment, rudele lui Bercea au făcut tot posibilul să-l scoată din puşcărie. Florin Anghel, fiul lui Bercea, ar fi cerut ajutorul cumătrului Băsescu pentru a-şi vedea tatăl liber. Aşa cum era de aşteptat, sprijinul lui Băsescu ar fi avut un preţ: 600.000 de euro. Bani pe care neamul lui Bercea i-ar fi adunat şi i-ar fi dat lui Mircea Băsescu, prin intermediul liderului organizaţiei PDL Drăgăneşti-Olt, Marian Căpăţână.

Citește și:

Mircea Băsescu cere 1 milion de euro daune morale familiei Anghel12
Pagina a fost generata in 0.1526 secunde