Suspendarea pentru transferuri a clubului Real Madrid, redusă de TAS

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Suspendarea pentru transferuri a clubului Real Madrid, redusă de TAS

Sport 20 Decembrie 2016 / 15:20 341 accesări

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a anunţat că suspendarea pentru transferuri instituită împotriva clubului spaniol Real Madrid a fost redusă la o singură perioadă competiţională, pentru aducerea de jucători noi. Iniţial, câştigătoarea Ligii Campionilor a fost sancţionată de FIFA cu interdicţia de a efectua transferuri în perioadele 1 ianuarie 2017 - 2 februarie 2017 şi 1 iunie 2017 - 31 august 2017. În urma apelului la TAS, madrilenii vor putea să efectueze achiziţii la vară.

„Apelul clubului spaniol Real Madrid împotriva deciziei FIFA a fost parţial acceptat. Prin urmare, decizia Comisiei de Apel a FIFA din data de 8 aprilie 2016 este înlăturată şi intră în vigoare decizia de astăzi a TAS: Real Madrid CF are o interdicţie privind înregistrarea jucătorilor noi, indiferent de competiţie, pentru o perioadă de transferuri (înainte fiind pentru două). În plus, Real Madrid CF trebuie să plătească o amendă către FIFA în valoare de 240.000 de franci elveţieni (înainte fiind de 360.000 de franci elveţieni). În septembrie 2016, Real Madrid CF a depus un apel la TAS în care a cerut anularea sancţiunii impuse de FIFA, dispuse pentru încălcarea regulamentelor privind înregistrarea unor jucători minori. Arbitrul judecător Michele Bernasconi (Elveţia) a audiat părţile implicate şi mai mulţi experţi, în luna decembrie. Pe baza probelor şi declaraţiilor celor două părţi, domnul Bernasconi a concluzionat că decizia Comisiei FIFA poate fi doar parţial confirmată. În esenţă, arbitrul judecător a descoperit că unele încălcări ale regulamentelor au fost judecate corect de FIFA, iar altele nu au fost. Având în vedere că infracţiunile comise de Real Madrid CF sunt mai puţine şi nu atât de serioase precum a argumentat FIFA, verdictul lui Michele Bernasconi a fost că sancţiunile impuse clubului Real Madrid trebuie să fie reduse”, se arată în comunicatul Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Clubul de fotbal madrilen a avut o reacţie oficială în urma anunţului Tribunalului de Arbitraj Sportiv: „Decizia subliniază nedreptatea făcută prin interdicția inițială impusă de FIFA, deși clubul regretă faptul că TAS nu a avut curajul de a revoca hotărârea în întregime”.

Foarte probabil, decizia de marți a TAS va determina gruprea madrilenă să nu mai permită plecarea lui James Rodriguez, mijlocaşul columbian având o ofertă generoasă de la Chelsea Londra, dar fiind dorit și de Manchester United, Internazionale Milano, Juventus Torino sau Paris St. Germain. În acest sezon, James Rodriguez a înregistrat doar opt prezenţe în La Liga (patru ca titular) şi 15 în toate competiţiile, reușind să marcheze de două ori.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2287 secunde