Sute de constănțeni, obligați să-și plătească prostiile cu zeci de mii de lei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poliția Locală a tăiat în carne vie Sute de constănțeni, obligați să-și plătească prostiile cu zeci de mii de lei
Eveniment 13 Iunie 2018 / 17:02 2950 accesări 6 comentarii

Zeci de mii de lei au fost obligați constănțenii indisciplinați să scoată din buzunar pentru a-și plăti propriile prostii. În data de 12 iunie, politiștii locali au acționat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, legalitatea efectuării lucrărilor de construcții, identificarea problemelor reprezentate de neasigurarea unei permanente stări de curățenie în incinta proprietăților, neîntreținerea fațadelor clădirilor, protecția mediului, precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale.

SUTE DE SANCȚIUNI DE ZECI DE MII DE LEI

În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 202 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 45.740 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus, după cum urmează. De asemenea, în domeniul circulației pe drumurile publice au fost aplicate 98 amenzi contravenționale în valoare de 14.790 lei ( ponderea cea mai mare a reprezentat-o staționările și opririle neregulamentare de pe principalele artere și bulevarde ale municipiului Constanța). Totodată, în domeniul protecției mediului, disciplinei în construcții și activității comerciale au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29.290 lei pentru nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, executarea lucrărilor de construcții fără a deține autorizație de construire, nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța, dar și acte de comerț ilicit etc.

CERȘETORII, CĂUTĂTORII PRIN GUNOAIE ȘI PARCAGII PE SPAȚIUL VERDE, AMENDAȚI USTURĂTOR

Nu în ultimul rând, în domeniul ordinii și liniștii publice au fost constatate și sancționate 80 de abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și menținerea curățeniei în municipiul Constanța, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 10.150 lei. Cele mai multe sancțiuni au fost acordate pentru răscolirea gunoiului din containere, oprirea sau staționarea vehiculului pe spațiul verde (Parc Tăbăcărie), depozitarea materialelor plastice pe domeniul public, săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, apelarea, în mod repetat, la mila publicului, consumul de bãuturi alcoolice în locuri publice, refuzul de legitimare sau călătoria fără bilet. Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic. Ca măsură preventivă, polișiștii locali recomandă tuturor persoanelor fizice și juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale ce intră în sfera de competență a Poliției Locale.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1759 secunde