Sute de migranţi, debarcaţi în Sicilia! Teribila călătorie a luat sfârşit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sute de migranţi, debarcaţi în Sicilia! Teribila călătorie a luat sfârşit

Externe 16 Iulie 2018 / 16:43 518 accesări

Cei 450 de migranţi care se aflau la bordul a două nave militare în apele italiene au fost toţi debarcaţi începând de duminică, a declarat luni primarul din Pozzallo, oraşul sicilian unde au fost debarcaţi migranţii, relatează AFP, potrivit agerpres.ro. „Teribila călătorie a migranţilor care se aflau de mai multe zile la bordul a două nave în faţa portului Pozzallo s-a încheiat în cursul nopţii odată cu debarcarea lor”, a declarat Roberto Ammatuma, primarul din Pozzallo (sudul Siciliei), citat de agenţia AGI.

Decizia guvernului italian survine ca urmare a angajamentului din partea a cinci ţări ale Uniunii Europene - Franţa, Spania, Portugalia, Malta şi Germania - de a prelua fiecare către 50 de migranţi.

Roma se plânge de ani de zile de lipsă de solidaritate din partea altor ţări ale UE în gestionarea problemei migratorii, estimând că Italia a fost abandonată în faţa sosirii a sute de mii de migranţi pe coastele sale.

O ambarcaţiune din lemn cu 450 de migranţi la bord, plecată din Libia, a fost reperată vineri în zori în apele internaţionale în zona de intervenţie malteză. Într-un schimb de mesaje, e-mailuri şi apeluri telefonice între autorităţile dintre cele două ţări, Roma a încercat vineri ca Malta să preia responsabilitatea migranţilor respectivi.

Malta a replicat afirmând că ambarcaţiunea este mult mai aproape de insula italiană Lampedusa decât de teritoriul său, subliniind că migranţii nu vor ajutor maltez, ci doresc să-şi continue calea spre Italia.

Începând de sâmbătă dimineaţa, cele două nave militare, la bordul cărora au fost transferaţi migranţii, au rămas aproape de coastele siciliene în aşteptarea unei soluţii definitive. Bolnavii, femeile şi copiii au fost autorizaţi să debarce în mai multe tranşe sâmbătă şi duminică, înainte de ''unda verde'' dată şi debarcării bărbaţilor, duminică seara târziu.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1736 secunde