Sute de migranţi şi refugiaţi au părăsit taberele din Grecia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sute de migranţi şi refugiaţi au părăsit taberele din Grecia

Externe 05 Aprilie 2019 / 15:00 566 accesări

Sute de migranţi şi refugiaţi s-au adunat pe un câmp din apropierea frontierei de nord a Greciei, iar guvernul de la Atena i-a ameninţat vineri cu sancţiuni dacă nu se întorc în tabere, relatează Reuters, potrivit Agerpres. Grupuri mici de adulţi şi copii s-au adunat joi lângă tabăra de migranţi de la Diavata, în apropierea frontierei cu Republica Macedonia de Nord. Până vineri dimineaţa, ei ridicaseră peste 100 de corturi, după ce în reţelele sociale s-a vorbit despre planuri de trecere organizată în Albania, la începutul lui aprilie.

"Fac acum apel la aceşti oameni (...) să se întoarcă în centrele de primire", a spus ministrul grec al migraţiei, Dimitris Vitsar, la televiziunea de stat ERT. "Este o minciună că se vor deschide graniţele", a insistat el, adăugând şi un avertisment: "În tratatele internaţionale sunt obligaţii, dar sunt şi sancţiuni". Ministrul a adăugat că speră ca grupul adunat pe câmpul de lângă frontieră să plece până vineri seara.

Poliţia a parcat autobuze pe un drum către zona respectivă, pentru a bloca accesul.

După ce statele balcanice şi-au închis frontierele în 2016, în Grecia au rămas blocaţi zeci de mii de refugiaţi şi de migranţi, proveniţi în special din Siria, Irak şi Afganistan. Pentru aceştia, ruta prin Grecia era principala cale de acces către nordul Europei.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1962 secunde