Sute de persoane protestează în Capitală împotriva deciziilor recente ale parlamentarilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sute de persoane protestează în Capitală împotriva deciziilor recente ale parlamentarilor
23 Iunie 2016 / 20:04 263 accesări 0 comentarii

Câteva sute de persoane s-au adunat joi seara în Piaţa Universităţii din Capitală împotriva parlamentarilor şi primarilor care au probleme cu legea şi faţă de ultimele decizii luate în Parlament privind conflictul de interese şi pensiile speciale pentru aleşi.

Peste 300 de persoane protestează în Piaţa Universităţii faţă de deciziile recente luate de parlamentari, precum cea privind conflictul de interese, pensiile speciale pentru aleşi şi respingerea cererii DNA de începere a urmăririi penale în ceea ce îl priveşte pe Titus Corlăţean, fost ministru al Afacerilor Externe.

Protestatarii au scandat "Jos penalii," sau "Parlament penal, la tribunal" iar pe pancarte au scris mesaje precum "În faţa hoardelor, desteaptă-te române", "Nu vrem penali în instituţii publice".

"Am venit să protestăm faţă de legile care s-au aprobat în ultima săptămână, care sunt o ruşsine pentru ţara asta. Nu ne face nicio plăcere să avem penali în parlament şi în primării. Consider că generaţia mea ar trebui să facă mai mult decât să stea în casă, la terasă sau pe Facebook. Ar trebui să iasă să voteze, să vină la parlamentare şi să îşi indeplinească datoria de cetăţean, ca noi toţi", a spus Alexandru, un tânăr în vârstă de 24 de ani din Bucuresti. "Da! Şi la asta aş mai adăuga : Atenţie cu cine votaţi! Nu votaţi cu penali", l-a completat George (38 de ani).

Tinerii adunaţi la protest mai spun despre generaţia lor că "dacă s-ar face protestele pe Facebook şi s-ar vota tot acolo, probabil atunci s-ar schimba ceva în ţara asta, având în vedere spiritul civic de care dăm dovadă."

Jandarmerii i-au avertizat pe participanţi că protestul nu este unul autorizat şi că riscăa amenzi.

La adunare au venit şi doi membri ai Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan şi Clotilde Armand.Pagina a fost generata in 0.1612 secunde