Sute de polițiști au ridicat 16 persoane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sute de polițiști au ridicat 16 persoane

Eveniment 01 Noiembrie 2015 / 13:53 644 accesări

Poliția Română a demarat, duminică dimineață, o amplă acțiune de aducere cu mandate emise pe numele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro prin evaziune fiscală și spălare de bani. Peste 200 de polițiști, cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au pus în executare nu mai puțin de 16 mandate. Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. Cele 16 mandate de aducere sunt emise de Tribunalul Călărași pe numele unor persoane din municipiul București, din județele Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Iași. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2010 - 2013, cele 16 persoane, în calitate de administratori și reprezentanți legali a 15 societăți comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate. Aceștia sunt acuzați că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziția de materiale de construcții și servicii, în valoare totală de peste 2,5 milioane de euro. Prejudiciul cauzat prin evaziune fiscală este de 1 milion de euro.

Ulterior, prin intermediul societăților controlate, bănuiții ar fi realizat mai multe operațiuni sau tranzacții financiare, urmărind spălarea sumelor de bani. Aceștia ar fi efectuat transferuri de valori monetare, urmate de retrageri imediate, sau ar fi rulat banii prin conturile societăților, metodă prin care ar fi fost ascunsă originea ilicită a fondurilor, cauzând un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

Citește și:

Percheziții în 12 județe și București intr-un dosar de evaziune de peste 6 milioane de euro

Taguri articol


12