Sute de posturi scoase la concurs la ANAF

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sute de posturi scoase la concurs la ANAF

Social, Administrație 23 Mai 2022 / 09:23 1144 accesări

ANAF caută agenți anti-fraudă. Este una din metodele prin care statul vrea să colecteze mai mulți bani din taxe și impozite.

Până la finalul anului, Fiscul și-a propus să strângă cu peste 1 miliard de euro în plus, față de anul trecut.

ANAF declară război evaziunii fiscale, care anual în România depăşeşte 20 de miliarde de euro.

"Îmi asum misiunea de a demonstra că ANAF-ul este un partener al contribuabililor oneşti, că această instituţie merită încrederea şi respectul cetăţenilor, dar şi că vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale. În acest sens, vreau să vă anunţ că în următoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune. Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum şi parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituţii. Acţiuni ferme şi decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei", a declarat președintele ANAF în urmă cu o săptămână.

În total, Fiscul vrea să angajeze 2.500 de persoane.

Specialiștii spun că actuala grilă de salarizare a ANAF trebuie schimbată, dacă se dorește performanță. În prezent, un debutant primește la final de lună 3.600 de lei, iar salariul unui inspector ajunge la 6.200 de lei, cu toate sporurile incluse.

În prezent la ANAF lucrează cu peste 22 de mii de persoane, dintre care 40% au peste 50 de ani și doar 15% au până în 40 de ani.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1644 secunde