Sute de români rămân fără loc de muncă în prag de sărbători

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sute de români rămân fără loc de muncă în prag de sărbători

Social 13 Noiembrie 2018 / 15:25 657 accesări

Sute de angajați din județul Teleorman vor rămâne fără loc de muncă în pragul iernii, după ce societățile la care lucrează îi vor disponibiliza, din cauza dificultăților economice. Teleormanul este unul dintre cele sărace județe din țară și unul dintre județele cu cel mai mare număr de șomeri, scrie huff.ro. Una dintre societăţi va concedia 600 de angajaţi din punctele de lucru Alexandria şi Zimnicea, dintr-un total de 1.201 salariaţi, iar cealaltă va disponibiliza 178 de angajaţi din punctul de lucru Turnu Măgurele, dintr-un total de 334 de salariaţi, transmite ITM Teleorman printr-un comunicat de presă. „Într-adevăr, pe fondul dificultăţilor economice întâmpinate pe piaţa confecţiilor textile, două societăţi comeciale care activează şi în judeţul Teleorman (...) au notificat ITM Teleorman asupra intenţiei de a proceda la concedieri colective, în perioada decembrie 2018- ianuarie 2019", a declarat directorul ITM Teleorman, Emil Ciobanu.

Concedierile au loc pe fondul scăderii numărului de comenzi şi a situaţiei financiare tot mai instabile a celor două firme.

În cazul în care vor exista suspiciuni de încălcare a legislaţiei muncii, ITM Teleorman va face controale tematice, care vor avea în vedere respectarea de către angajatori a prevederilor legale referitoare la derularea procedurii de concediere colectivă, prin raportare la prevederile Codului Muncii şi ale contractului colectiv de muncă aplicabil, fiind posibilă aşadar chiar şi o consultare cu salariaţii.

Cele două companii fac parte din rândul marilor angajatori ai judeţului Teleorman. Una dintre cele două companii a fost premiată de municipalitatea din Alexandria pentru activitate şi contribuţia la bugetul local al reşedinţei de judeţ.

Este prima dată când cele două companii de confecţii textile fac disponibilizări de o asemenea amploare.12
Pagina a fost generata in 0.1465 secunde