„Symphony for Life“, ultimul spectacol din septembrie la TNOB „Oleg Danovski“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Symphony for Life“, ultimul spectacol din septembrie la TNOB „Oleg Danovski“
Cultură, Divertisment 24 Septembrie 2019 / 12:03 2103 accesări 0 comentarii

soprana Irina Baianț

soprana Irina Baianț

2 Gents (Ciprian Rogojan, membru fondator al trupei Sistem, și Doru Todoruț, membru fondator al trupei Deepcentral)

2 Gents (Ciprian Rogojan, membru fondator al trupei Sistem, și Doru Todoruț, membru fondator al trupei Deepcentral)

În această săptămână are loc ultimul spectacol al lunii septembrie la Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”. Sâmbătă, 28 septembrie 2019, începând cu ora 19, publicul este invitat la evenimentul ”Symphony for Life”.

Protagoniștii spectacolului sunt 2 Gents(Ciprian Rogojan, membru fondator al trupei Sistem, și Doru Todoruț, membru fondator al trupei Deepcentral), dirijorul Eduard Dabrowski, soprana Irina Baianț și Orchestra și Corul Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” (maestru cor - Adrian Stanache).

În program vor fi șlagăre cunoscute de public, coloane sonore din filme celebre, arii de operă și operetă fredonate de toată lumea:

  • Improvisation Ad Martem - reorchestrație Eduard Dabrowski
  • Collage Origins - Safri Duo - reorchestrație Eduard Dabrowski
  • Copacul - Zsolt Kerestely
  • Nothing Else Maters - reorchestrație Eduard Dabrowski
  • Muzica - George Grigoriu
  • Stea - compozitor Doru Todoruț - reorchestrație Eduard Dabrowski
  • Prelude Age of Heroes - reorchestrație Eduard Dabrowski
  • Collage Safri Duo - Athena - reorchestrație Eduard Dabrowski
  • You Raise Me Up - Rolf Lovland
  • Bella Ciao - reorchestrație Eduard Dabrowski

Proiectul „Symphony for Life” își propune creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța educației muzicale în viața comunității prin organizarea de concerte-spectacol, un concept nou și atractiv ce combină elemente ale muzicii moderne (stilul pop) cu frumusețea muzicii clasice, ce creează o ambianță muzicală accesibilă, într-un format care să reprezinte o alternativă la muzica comercială difuzată la radio, TV sau în mediul online. Prin atragerea unui public divers ca vârstă și categorii socio-profesionale, proiectul încurajează și atragerea de fonduri pentru instituțiile culturale principale din România.

Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și este organizat de Asociația Happy Faces.

2 GENTS este un proiect muzical premium, fondat de doi cunoscuți artiști români: Ciprian Rogojan (instrumente de precuție; membru fondator al trupei Sistem) și Doru Todoruț (voce; membru fondator al trupei Deepcentral). 2 Gents a concertat în februarie 2019 la Kiev, unde a avut un real succes. Ideea prezentului proiect a luat naștere atunci,cei doi fiind încurajați de publicul extrem de încântat.

DORU TODORUȚ este cântăreț, actor, compozitor și textier. A lăsat cariera de învățător pentru a se dedica scenei. A câștigat talent show-ul de “Popstars”, a jucat în primul soap opera românesc, “Numai iubirea” și în serialul “Om bogat, om sărac”. A dobândit succesul muzical cu trupa Deepcentral, care de peste 11 ani a avut mai multe single-uri number one în România și peste granițe. Melodiile compuse, scrise și cântate de Doru Todoruț au ajuns în topurile radiourilor internaționale, fapt ce a condus la apariții de concerte și festivaluri în Germania, India, Turcia, Rusia, Ucraina, Cehia, Belgia, Regatul Unit, Grecia etc.

CIPRIAN ROGOJAN este licențiat al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, clasa de precuție. A fost fondator al proiectului 2 Vibes Symphony și fondator al formației Sistem, ocupând locul 3 la concursul Eurovision în anul 2005, la Kiev (primul rezultat notabil obținut de artiștii români participanți la acest prestigios concurs internațional). Alături de formația Sistem are la activ 4 materiale discografice și peste 15 hit-uri care au fost în topurile românești. Împreună cu colegii de formație Ciprian Rogojan s-a implicat în numeroase campanii educaționale pentru dezvoltarea, în rândul tinerilor din România, a spiritului ecologic și de protejare a naturii.

IRINA BAIANȚ este considerată cea mai prolifică tânără soprană a momentului în țară și peste hotare, deținând roluri principale în “The Phantom of The Opera” și “My Fair Lady”. Soprana exclusivă a maestrului Vladimir Cosma (compozitorul coloanelor sonore ale lui Louis de Funes), a susținut spectacole și concerte în toată Europa, China, Coreea de Sud etc.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului (0241.481.460) și online pe www.tnobconstanta.ro/bilete. Adițional biletele se regăsesc și în rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2076 secunde