Tabără culturală de instruire în arta dansului popular turcesc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tabără culturală de instruire în arta dansului popular turcesc
Cultură 25 August 2019 / 11:59 298 accesări 0 comentarii

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat o tabără culturală în municipiul Câmpulung Moldovenesc din județul Suceava, în perioada 18-23 august . Tabără a fost destinată exclusiv membrilor ansamblurilor folclorice ale UDTR și a avut ca scop instruirea și perfecționarea acestora în arta dansului popular turcesc. În cadrul taberei, 40 de elevi și studenți, membri ai ansamblurilor folclorice „Delikanlılar ", „Fidanlar" și „Şirinler"au participat la cursuri de folclor și au învăţat dansuri tradiţionale noi .

Cursurile au fost predate de Mùkteda Altiner, profesor de dans folcloric în cadrul ansamblului de dansuri populare turcești „Nilüfer“ din Bursa,Turcia.

Programul taberei a cuprins 8 ore de antrenament zilnic dar și excursii la Mănăstirea Voroneț - monument UNESCO și la rezervația naturală Pietrele Doamnei din Munții Rarău. Proiectul se desfășoară anual și face parte din seria de proiecte culturale organizate de UDTR cu scopul de a conserva și de a promova în rândul tinerilor zestrea culturală a turcilor dobrogeni. În acest an, activitatea în cadrul taberei a fost coordonată de președintele comisiei de tineret a UDTR, Harun Osman.Pagina a fost generata in 0.1939 secunde