Tabără culturală şi de creaţie, organizată de Uniunea Democrată Turcă din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tabără culturală şi de creaţie, organizată de Uniunea Democrată Turcă din România

Cultură 29 August 2017 / 18:48 814 accesări

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat în perioada 23-28 august, o tabără culturală şi de creaţie la Băile Herculane, judeţul Caraş- Severin. La tabără au participat 36 de elevi care activează în cadrul ansamblurilor folclorice : „Delikanlılar ", „Fidanlar", „Şirinler", „Filizler "si „Kardelen"aparţinând UDTR. În cadrul taberei, copiii au fost antrenaţi şi au învăţat dansuri tradiţionale noi dar au deprins şi arta unor meşteşuguri precum pictura motivelor tradiţionale pe obiecte din lut.

Cursurile de dansuri tradiţionale au fost susţinute de profesorii de folclor, Yeşim şi Aykut Dalgiç, din Germania, care se află pentru al doilea an consecutiv în România pentru ai antrena pa membrii ansamblurilor UDTR. Cei doi profesori deţin o şcoală şi un ansamblu de dansuri populare turceşti în oraşul Stuttgart din Germania. Ansamblul folcloric are în repertoriu dansuri populare din 15 regiuni ale Turciei. Cei doi profesori s-au aflat în România pentru a cerceta folclorul turcilor dobrogeni dar şi pentru a-i învăţa pe membrii ansamblurilor UDTR dansuri tradiţionale din zona Balcanilor.

Activitatea elevilor în tabără a fost coordonată de profesorii: Melek Osman, Serin Türkoğlu şi Firdes Musledin. Programul taberei a mai cuprins şi vizitarea unor obiective turistice precum: Ansamblul sculptural „Constantin Brâncuşi” de la Târgu Jiu, Peştera Muierii şi basorelieful cu chipul regelui dac Decebal, cea mai înaltă sculptură din Europa, care se află pe malul stâncos al Dunării, în apropiere de oraşul Orşova.12
Pagina a fost generata in 0.2213 secunde