Tabăra de creație „Sculptura în tradiția creștină”, la final

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tabăra de creație „Sculptura în tradiția creștină”, la final
Cultură 21 Mai 2016 / 14:19 307 accesări 0 comentarii

Tabăra de creație „Sculptura în tradiția creștină”, organizată de Ascociația „Glykon” Constanța, Primăria și Consiliul Local Castelu, în perioada 8-22 mai, cu prilejul aniversării centenarului Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din Castelu, a ajuns la final. Evenimentul care pune punct acestei manifestări artistice este inclus în cadrul sărbătorii „Fiii Satului”, care va debuta duminică, de la ora 15.00.

În cadrul taberei de creație, sculptorul Doru Drăgușin a realizat o icoană în piatră reprezentând-o pe Maica Domnului cu Pruncul Iisus, care va fi dezvelită în cadrul unei ceremonii speciale, la o dată care urmează să fie anunțată.

„Ca reprezentare sculpturală, icoana realizată de apreciatul sculptor Doru Drăgușin este o operă de artă monumentală care are aspectul ei pur estetic aparținând artelor, și nu numai. Lucrarea intitulată „Maica Domnului cu Pruncul Iisus” este, pe de o parte, o simplă reprezentare figurativă cu un conținut artistic bogat și, pe de altă parte, o comunicare vizuală a realității invizibile divine”, a precizat coordonatorul științific al taberei „Sculptura în tradiția creștină”, conf. univ. dr. Daniela Țurcanu. Curator al evenimentului este Gheorghe Caruțiu, iar manager proiect este primarul comunei Castelu, Antoneta Prodan.

Citește și:

„Lumina vine din interiorul artiștilor“

Daniela Țurcanu și Gheorghe Caruțiu expun la BucureștiPagina a fost generata in 0.2075 secunde