Tabără de nomazi din Faleză Nord, desființată cu forța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A plouat cu sancțiuni

Tabără de nomazi din Faleză Nord, desființată cu forța

Administrație 16 Octombrie 2018 / 17:25 1083 accesări

Polițiștii locali continuă să desființeze taberele insalubre de nomazi, care strică imaginea și igiena orașului. În colaborare cu inspectori ai Serviciului de Igienă Publică din cadrul Primăriei Constanța și lucrători ai firmei de salubrizare Polaris M Holding, polițiștii locali au acționat pe strada Maior Șofran din cartierul constanțean Faleză Nord, în scopul igienizării și menținerii curățeniei zonei, depistării persoanelor care locuiesc în zonă și care nu dețin forme legale ori care cresc animale, precum și pentru verificarea legalității construcțiilor. Având în vedere că la adresa menționată anterior locuiau în condiții precare și persoane minore, în acest caz a fost solicitat sprijinul reprezentaților DGASPC și SPAS Constanța.

SANCȚIUNI PE BANDĂ RULANTĂ

În cadrul acțiunii, s-au aplicat 10 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, una a fost aplicată pentru depozitarea obiectelor inestetice în incinta imobilelor sau în exteriorul acestora, vizibile din domeniul public sau privat, două pentru neîntreținerea curățeniei în interiorul și în exteriorul curților, o altă sancțiune a fost aplicată pentru executarea de lucrări improvizate (cotețe și șoproane). O altă amendă a fost dată pentru culegerea de materiale reciclabile în alte condiții decât cele legale, una pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, o altă sancțiune a fost aplicată pentru deținerea unei cărți de identitate expirată și alte trei sancțiuni au fost date pentru ședere fără forme legale. Valoarea totală a amenzilor ajunge la 2.460 de lei. Totodată, s-a dispus măsura complementară de confiscare și ridicare a materialelor reciclabile și s-au luat măsuri de igienizare a zonei de către lucrătorii firmei de salubritate. De asemenea, s-au încheiat trei note de constatare, urmând ca proprietarii terenurilor neigienizate și a clădirii deteriorate, din zona menționată, să fie invitați la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța pentru aplicarea prevederilor legale. „Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterea încălcării normelor legale în vigoare”, spun reprezentanții Poliției Locale. Autoritățile roagă persoanele care se lovesc de cazuri precum cele prezentate mai sus să sesizeze Dispeceratul Poliției Locale Constanța la numărul de telefon 0241/484.205. Pentru utilizatorii aplicației Whatsapp, numărul de contact este 0799.606.142. La acest număr se pot trimite fotografii și date cu privire la fapta constatată.

NU E PRIMA DATĂ... NICI ULTIMA

Amintim că, în urmă cu aproximativ o săptămână, polițiștii locali împreună cu lucrători ai firmei de salubrizare Polaris M Holding au desființat o altă tabără de nomazi. Aceasta era improvizată pe Valea Portului, în zona Poarta 5, unde mai multe persoane își improvizaseră un adăpost pe un teren viran din apropiere. Persoanele în cauză au fost legitimate și sancționate contravențional, iar adăposturile au fost dezafectate de către lucrătorii firmei de salubritate. De asemenea, li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu, respectiv comuna Adamclisi din județul Constanța. Această acțiune a avut loc miercuri, 10 octombrie. Tot atunci, polițiștii locali au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.770 lei.12
Pagina a fost generata in 0.1726 secunde