Tăiţei cu pui la grill, gata în 30 de minute

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tăiţei cu pui la grill, gata în 30 de minute
Culinar 27 Septembrie 2015 / 16:37 1173 accesări 0 comentarii

INGREDIENTE 250 g tăiței de orez subțiri; câte 1 mână de mărar, mentă, coriandru și busuioc asiatic (opțional); 2 morcovi, curățați de coajă și tăiați în bastonașe; șalotă feliată și arahide prăjite tocate, pentru servit.
INGREDIENTE PENTRU CHIFTELE 1 cățel de usturoi; 3 șalote mici; 2 fire de lemongrass, treimea de jos zdrobită, iar miezul tocat fin; 400 g pulpe superioare de pui, dezosate și fără piele; 3 linguri zahăr de palmier sau zahăr brun moale; 1 lingură sos de pește; 1 lingură de ulei, pentru uns chiftelele.
INGREDIENTE PENTRU DRESSING 2 linguri de zahăr; 1 linguriță de ghimbir tocat fin; 2 căței de usturoi; 2 linguri sos de soia; 125 ml zeamă de lime.

MOD DE PREPARARE Potrivit specialiştilor de la goodfood.ro, mai întâi se prepară chiftelele. Cu ajutorul robotului de bucătărie se mărunțesc usturoiul, șalotele și lemongrassul. Se transferă acest amestec într-un bol, apoi se pun pulpele de pui, 1 lingură de zahăr, sosul de pește și, din abundență, piper negru măcinat. Se amestecă bine și se împarte tot amestecul în 18 chiftele. Se modelează sub formă rotundă, apoi se aplatizează şi se așază într-o tavă mare. Se ung cu ulei.

Între timp, se încinge grill-ul. Într-o oală mică se topește zahărul rămas, împreună cu 1 lingură de apă, apoi se ia de pe foc. Chiftelele se gătesc la cuptor 2 minute, până când devin aurii, apoi se întorc pe partea cealaltă. Se ung cu amestecul de zahăr și apă și se mai lasă 2 minute sau până când devin aurii și crocante. Se pun deoparte și se ung cu încă puțină apă. Între timp, se prepară dressingul combinând toate ingredientele împreună cu 2 linguri de apă fierbinte, într-un bol mic. Tăițeii se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când devin al dente, circa 3-5 minute, apoi se scurg. Se foloseşte o foarfecă pentru a-i tăia în bucăți mai mici, apoi se împart în 4 boluri. Deasupra lor se așază chiftelele de pui, ierburile, morcovii și niște șalote și arahide. Se serveşte cu dressingul de lime și ghimbir.

Taguri articol
tăiţeipuipulpeghimbirlimerobot de bucătăriegrillbol
Loading...
Pagina a fost generata in 0.3096 secunde