Tâlhari periculoși capturați pe străzile Constanței!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bătrâni jefuiți de trei cetățeni străini

Tâlhari periculoși capturați pe străzile Constanței!

Eveniment 12 Februarie 2016 / 16:29 1059 accesări

Ofițerii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au capturat joi după-amiază, pe străzile municipiului Constanța, trei escroci, cetățeni străini, care doar ce jefuiseră o bătrână în vârstă de 79 de ani. Oamenii legii spun că ancheta ce a dus la prinderea celor trei suspecți, doi bărbați și o femeie, a debutat miercuri, 10 februarie, atunci când un octogenar ce locuiește în București a sunat la 112 și a cerut ajutor, spunând că a fost tâlhărit. Potrivit anchetatorilor, pensionarul a fost acostat miercuri, în jurul orei 13.00, de două persoane pe strada Teiul Doamnei, în timp ce se plimba cu soția sa. Indivizii le-au spus celor doi că nu sunt români și că au nevoie să schimbe o sumă de bani din dolari americani în lei.

Fără să bănuiască faptul că intră într-o capcană, cele două victime au acceptat să meargă până acasă, alături de suspecți. Aceștia i-au rugat pe cei doi soți să le împrumute o sumă de bani, spunându-le că trebuie să ajungă la un spital din Capitală și că au nevoie de lei. Au primit de la păgubiți 600 de lei și le-au lăsat acestora, drept "gaj", un portofel în care se afla o sumă de bani în dolari. Individii au părăsit apartamentul celor doi bătrâni, dar în scurt timp au revenit, sub pretextul că au uitat un telefon mobil. La un moment dat, profitând de neatenția oamenilor, hoții au furat, din buzunarul unei haine ce se afla într-un dulap, un plic cu suma de 3.800 de lei. Au fost surprinși de proprietarul apartamentului, care a încercat să-i oprească. În clipele următoare, aceștia l-au îmbrâncit pe bătrân, doborându-l la podea, și au luat-o la fugă.

Ofițerii Secției 7 Poliție, cu sprijinul colegilor lor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Bihor, au reușit să-l identifice în scurt timp pe unul dintre suspecți, un individ în vârstă de 60 de ani, cetățean de naționalitate maghiară. Ulterior, anchetatorii au aflat și ce mașină conduce acesta. Ca urmare, în cursul zilei de joi, judiciariștii bucureșteni, alături de Direcția de Operațiuni Speciale și de polițiștii constănțeni, au identificat autoturismul respectiv în municipiul Constanța. "În interiorul acestuia au fost observate trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, care, între orele 11.15 - 13.05 s-au deplasat pe mai multe străzi din Constanţa, unde au acostat mai multe persoane de vârstă înaintată", se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția Română.

Potrivit anchetatorilor, în jurul orei 12.40, femeia care făcea parte din grupul infracțional a intrat în vorbă cu o bătrână în vârstă de 79 de ani, pe care ulterior a condus-o la mașina în care se găseau complicii ei. Pensionara s-a urcat în vehiculul care s-a deplasat până în fața scării unui bloc. Acolo, doi dintre suspecți au intrat cu victima în imobil, în vreme ce al treilea a rămas la volan. După aproximativ zece minute, cei doi escroci care o însoțiseră pe constănțeancă în clădire au ieșit în fugă și au plecat la bordul autoturismului.

"În urma verificărilor efectuate în interiorul blocului, poliţiştii au reuşit identificarea părţii vătămate, stabilind faptul că cele două persoane, sub pretextul că doresc să schimbe valută în lei, au determinat-o pe aceasta să-i conducă la domiciliu, unde, profitând de neatenţia ei, i-au sustras suma de 5.200 de lei. După stabilirea comiterii unei noi infracţiuni, poliţiştii au acţionat, blocând în trafic autoturismul cu care bănuiţii se deplasau, reuşind astfel prinderea şi imobilizarea acestora", mai precizează anchetatorii. Este vorba, spun polițiștii, despre bărbatul de naționalitate maghiară și despre un individ și o femeie, ambii cetățeni slovaci. Cei trei sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.12