Tânăra pianistă Sabina Oprea, întâmpinată cu aplauze și flori la revenirea acasă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tânăra pianistă Sabina Oprea, întâmpinată cu aplauze și flori la revenirea acasă

Cultură 26 Martie 2016 / 00:05 1334 accesări

Melomanii tomitani, care iubesc concertele simfonice pe care Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” le programează de obicei în serile de vineri, au avut motive de bucurie, în această seară, prilejuie de reîntâlnirea cu tânăra pianistă Sabina Oprea. Născută la Botoșani, dar constănțeancă prin adopție, Sabina Oprea a fost solista Concertului nr. 1 pentru pian și orchestră în Mi minor, op. 11, de Frederic Chopin, prezentat sub bagheta maestrului american Richard Sabino.

„A fost o revenire deosebit de emoționantă pentru mine, pentru că acest concert, Concertul nr. 1 în Mi minor de Chopin, este unul dintre concertele cu care eu am crescut. Mama avea discuri acasă și, fiind și unul dintre concertele ei preferate, îl asculta de multe ori. Mi-a rămas în minte muzica aceasta deosebită și mi-am dorit să fiu în stare într-o zi să o pot cânta. De aceea mă bucur că am reușit să-l cânt aici, pe scena de acasă”, a spus, pentru cotidianul „Telegraf”, Sabina Oprea. Prestația sa artistică a fost răsplătită cu aplauze și de public, dar și de membrii orchestrei, aceștia din urmă felicitând-o la finalul concertului, în culise, primii oferindu-i o mulțime de buchete de flori. Drept răsplată, tânăra le-a oferit la bis Preludiul nr. 3 pentru pian, de George Gerswin, una dintre piesele favorite ale Sabinei Oprea.

„Vreau să mulțumesc publicului minunat care de fiecare dată este prezent în număr foarte mare în sală, ori de câte ori vin la Constanța ori cu recital, ori cu concert. Este un public deosebit de călduros, aici, acasă. Aici sunt foștii mei profesori, rudele mele, prietenii mei, foștii mei colegi de liceu ( n.r. - Colegiul Național de Arte „Regina Maria”) care de fiecare dată răspund prezent la concertele și recitalurile mele”, a mai spus Sabina Oprea. În prezent, tânăra urmează cursurile de masterat ale Academiei „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa profesorului Daniel Goiți, în paralel cu cele ale Academiei „Sibelius” din Helsinki, Finlanda, la clasa profesoarei Hui Ying Liu Tawastjerna. În anul universitar 2013-2014, pe când era studentă la Academia „Gheorghe Dima”, tânăra a beneficiat de o bursă Erasmus la Academia „Sibelius”. „Simt că revenirea la Helsinki mă ajută din punct de vedere profesional. Simt că acolo am premisele necesare să cresc și ca om, și ca muzician”, a mai spus tânăra pianistă. În luna aprilie, va cânta Concertul nr. 1 în Mi minor, de Chopin, la Filarmonica din Bacău, iar în luna mai va cânta în orașul său natal, Botoșani, unde și-a făcut debutul la 12 ani.

Concertul simfonic de vineri seară s-a deschis cu Rapsodia nr. 2 în Re major, op. 11, de George Enescu și s-a încheiat cu Simfonia nr. 3 în Mi major, op. 55 „Eroica”, de Ludwig van Beethoven.

Citește și:

Pianista Sabina Oprea revine acasă ca solistă a unui concert de Chopin

Seri de martie cu „Giselle“ și „Carmen“

Pianista Sabina Oprea, în recital la Constanța

Pianista Sabina Oprea, premiată în Italia

Seara tinerelor talente, în acorduri de pian şi vioară

„Cei 4 mari B”

Sabina Oprea, în recital



12
Pagina a fost generata in 0.2618 secunde