"Tangoul - o emoție care se dansează", la Biblioteca Județană Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

"Tangoul - o emoție care se dansează", la Biblioteca Județană Constanța

Cultură 23 Septembrie 2021 / 08:40 1149 accesări

Biblioteca Județană „Ioan N. Roman" ConstanțaorganizeazăVineri, 24 septembrie 2021, ora 17.00, în Aula Biblioteciiconferința cu titlul "Tangoul - o emoție care se dansează" susținută de Prof. Univ. Dr. HabilAngelo Mitchieviciurmată de un dialog cuIonuț Fișcu, profesorul școlii de tango"Tango Magico"din Constanța.

Conferința se va deschide și se va închide cu un spectacol de tangou-dans susținut de cuplul de dansatoriIonuț FișcușiArina Cojocarupe muzica unor celebri interpreți de tango, spectacol care va avea loc în holul Bibliotecii la parter.

Apărut în mediile rău famate, în mahalalele Buenos Airesului, într-o lume de cuțitari, gauchos, mardeiași și femei ușoare, tangoul a ajuns să fie dansat de elitele europene, devenind popular în toată Europa interbelică.

Tangoul își revendică personajele și intră în literatură și în mitologia locală devenită ulterior monedă curentă. Cupantaloni mulați cu dungi, curea largă neagră, vestă foarte scurtă cu fantă în sapte, cu pălăria cu bord larg, retrusat, fular alb, floare la ureche, garoafă sau mușcată, gardenie, bărbatul conduce femeia cu un hieratism autoritar.

Dansul solicită abandonul total, nu tolerează discuția, nici distracția, tangoul se dansează în transă, își este sieși suficient. Carlos Gardel, Francisco Canaro, Juan d'Arienzo și atâția alții l-au făcut nemuritor. Despre acest inefabil al tangoului vor vorbiAngelo MitchievicișiIonuț Fișcu.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.3061 secunde