Țara europeană în care se va munci 4 zile pe săptămâna, 6 ore pe zi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Țara europeană în care se va munci 4 zile pe săptămâna, 6 ore pe zi
Externe 06 Ianuarie 2020 / 15:47 2132 accesări 0 comentarii
Premierul Sanna Marin

Premierul Sanna Marin

Noul prim-ministru al Finlandei, Sanna Marin, în vârstă de 34 de ani, a solicitat introducerea unui program de lucru flexibil în ţară, cu patru zile lucrătoare pe săptămână, în care angajaţii vor petrece 6 ore la locul de muncă, potrivit Daily Mail.

Sanna Marin este, la 34 de ani, al doilea cel mai tânăr şef de guvern din lume. Aceasta, la rândul ei părinte, a declarat că scopul modificărilor este de a permite angajaţilor să petreacă mai mult timp cu familia.„Consider că oamenii merită să stea mai mult timp cu familiile lor, cu cei dragi, ocupându-se de hobby-uri şi de alte aspecte ale vieţii, cum ar fi cultura.”

Înainte ca Marin să devină prim-ministru, a ocupat funcţia de ministru al Transporturilor în Finlanda, perioadă în care a susţinut în repetate rânduri că micşorarea numărului de ore petrecute la serviciu ar îmbunătăţi productivitatea angajaţilor. În prezent, norma de lucru obişnuită a finlandezilor este de opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână.

Propunerea a fost primită cu entuziasm de ministrul educaţiei Li Andersson, liderul Alianţei de Stânga. „Este important să le permiteţi cetăţenilor finlandezi să lucreze mai puţin. Nu este vorba de a guverna într-un stil feminin, ci de a oferi ajutor şi de a ţine promisiunile făcute alegătorilor.”

În Suedia, ţara vecină, în care a fost introdusă în 2015 ziua de lucru de şase ore, rezultatele au arătat că angajaţii erau mai fericiţi şi mai productivi.

Sanna Marin a fost aleasă în funcţia de conducere a guvernului finlandez la începutul lunii decembrie.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1936 secunde