TARE DE TOT! În sfârşit, un SRI-ist face lumină în Sufrageria lui Oprea!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

TARE DE TOT! În sfârşit, un SRI-ist face lumină în Sufrageria lui Oprea!

Justiție 30 Octombrie 2017 / 16:06 3333 accesări
Daniel Dragomir: „Dl. Oprea era cel mai băsist dintre cei prezenți”

Daniel Dragomir: „Dl. Oprea era cel mai băsist dintre cei prezenți”

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, spune direct, cu subiect şi predicat, de ce s-au întrunit „mărimile” - Gabriel Oprea, George Maior, Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi, Dan Andronic, Vasile Dîncu (câteodată) - în celebra Sufragerie a lui Oprea în seara alegerilor prezidențiale din 6 decembrie 2009. Potrivit acestuia,concret, motivul a fost organizarea unei așa-zise celule de criză în vederea găsirii soluțiilor pentru împiedicarea renumărării voturilor din diaspora. Rațiunea a fost foarte clară, s-au întâlnit la reședința d-lui Oprea pentru a identifica soluții concrete pentru împiedicarea unor inițiative despre care se cunoștea la acel moment, venite din partea unor membri ai PSD, care ar fi dus la renumărarea voturilor din diaspora”. Potrivit aceleiaşi surse, „dl. Dîncu se afla într-o încăpere separată, primea la un interval de 5-10 minute telefoane cu privire la rezultate, sondaje și activitățile care se desfășurau în acea noapte. Dan Andronic cunoștea zona de media. Problema cea mai spinoasă erau sondajele scoase de Antena 3 și Realitatea la ora 21.00. Aceste două sondaje îl dădeau câștigător pe Mircea Geoană. Rațiunea invitării lui Dan Andronic era să găsească variante pentru a contracara aceste sondaje”. Cât despre SRI şi Kovesi, fostul ofiţer explică foarte clar: „Rațiunea invitării conducerii SRI ține de resorturi interne care ulterior se pot duce spre culoarele politice, rațiunea invitării doamnei Kovesi, șefa Parchetului General, era că dumneaei deținea cătușele la acel moment. Toate persoanele prezente aveau a se teme de un rezultat defavorabil lui Traian Băsescu. Dl. Oprea era cel mai băsist dintre cei prezenți. Dl. Coldea și doamna Kovesi primiseră semnale clare cu privire la îndepărtarea din funcții. Acea întâlnire a fost extrem de tensionată”.

Şi tensiunea a devenit aproape palpabilă atunci când au apărut sondajele de opinie, la ora 21.00, diferenţa dintre Băsescu şi Geoană fiind foarte strânsă: „La ora 21.00 au fost prezentate trei sondaje de opinie. La B1 TV, sondajul indica o variantă de 50,4% pentru Traian Băsescu și 49,6% pentru Mircea Geoană. La ora 21.00, sondajul care se dă are în vedere exit-poll-ul de la ora 19.00, fără votul din diaspora”.

„Frontul” sufrageriei lui Oprea era dublat de o altă celulă de criză, „la sediul din Kiseleff al PSD, unde se căutau soluțiile inverse pentru a se obține rezultatul dorit de fiecare din participanți. Unul dintre participanți a fost fostul adjunct al directorului SRI, generalul Ionel Marin”, a mai declarat, la Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir.12
Pagina a fost generata in 0.2322 secunde