Târgușorul Sălbatic! Polițistul care cerea mită tone de lemne, urmărit penal!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Viața bate filmul!

Târgușorul Sălbatic! Polițistul care cerea mită tone de lemne, urmărit penal!

Eveniment 19 Septembrie 2016 / 15:12 1724 accesări

Ciprian Giugia, reclamantul din acest caz: „Polițistul ne-a spus așa: „Băi, dacă vreți să scăpați de arest, ia vărsați voi lemnele la mine în curte"“

Ciprian Giugia, reclamantul din acest caz: „Polițistul ne-a spus așa: „Băi, dacă vreți să scăpați de arest, ia vărsați voi lemnele la mine în curte

Pe data de 20 iulie vă prezentam în exclusivitate cazul unui polițist din Târgușor care este acuzat că a cerut și primit tone întregi de lemne drept mită. Un bărbat din sat a povestit pentru ziarul „Telegraf“ această întâmplare ruptă din seria „Viața bate filmul... cu scândura de la pat!". În cele din urmă, omul a dat și o declarație la Poliție prin care a istorisit tot cazul. De acolo a pornit ancheta. Acum procurorii constănțeni l-au pus sub urmărire penală pe agentul Ionuț Valentin Cangea. Acesta este cercetat sub control judiciar. „La data de 18 iulie, inculpatul a controlat o autoutilitară încărcată cu aproximativ trei tone de lemne, ocazie cu care a constatat că şoferul maşinii transporta o cantitate de marfă mai mare decât cea permisă de lege şi că nu deţinea nici permis de conducere corespunzător. Pentru a nu efectua cercetări penale faţă de conducătorul auto, inculpatul a pretins şi primit de la acesta ca mită cele trei tone de lemne", se arată în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

„ȘERIFUL" DIN TÂRGUȘOR ȘI TĂIETORII DE LEMNE!

Povestea are cinci personaje: polițistul „șerif" Ionuț Valentin Cangea, ajutorul lui de „șerif" și trei bărbați care transportau lemne. Ciprian Giugia s-a dus tocmai în Vrancea ca să ia de acolo lemne pentru foc. Omul a pornit la drum alături de vărul lui, Laurențiu Lepădatu, și fratele său, Valentin Giugia, care era șofer pe o camionetă. La Vrancea, oamenii au încărcat vehiculul cu aproximativ patru tone de lemne și au pornit pe drumul de întoarcere către Târgușor. „În localitate, când mai aveam puțin să izbăvim odată drumul ăsta lung, am fost opriți de un polițist din sat, Ionuț Valentin Cangea, și de un alt agent. L-am văzut din prima că era beat și gândiți-vă că acesta s-a coborât de la volanul mașinii de poliție. Cangea ne amenința că ne arestează pentru că aveam prea multe lemne la noi, dar ne-a dat o șansă. Ne-a spus așa: „Băi, dacă vreți să scăpați de arest, ia vărsați voi lemnele la mine în curte"“, ne-a declarat în exclusivitate Ciprian Giugia.

Polițistul a făcut o gafă, una care îi poate grăbi pensionarea, mai spun martorii. „Ne-a luat actele când ne-a controlat și, de beat ce era, când a vrut să ni le dea înapoi, ne-a înmânat de fapt, dosarul penal al unui alt cetățean care a condus fără permis. Era un dosar întocmit în 2015. A doua zi ne-am dus la el. Când și-a revenit din beție, polițistul ne-a spus că ne dă o mașină de la el din bătătură dacă nu spunem nimănui ce s-a întâmplat", a mai mărturisit omul. Dacă declarațiile pățiților se dovedesc a fi reale, atunci, agentul se poate alege și cu alte și alte dosare penale.

Citește și:

EXCLUSIV! Nelegiuiri ca-n Vestul Sălbatic cu un polițist pistolar!12
Pagina a fost generata in 0.1918 secunde