Tăriceanu anunţă coaliţia cu Pro România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Vom fi a treia forţă politică, după PSD şi PNL“ Tăriceanu anunţă coaliţia cu Pro România SURSE - Urmările deciziei: Alianţa va fi acceptată de PSD sau ALDE intră în Opoziţie
Politică 07 August 2019 / 12:15 2244 accesări 3 comentarii

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, că ALDE va avea o alianţă politică cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. El a afirmat că alianţa va fi a treia forţă parlamentară, după PSD şi PNL.

CE SPUNE TĂRICEANU

„Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: AM HOTĂRÂT o viitoare colaborare sub forma unei Alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forţă politică parlamentară, după PSD şi PNL”,a scris Tăriceanu, pe Facebook. Liderul ALDE a adăugat că, în perioada următoare, „cele două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”. Ulterior, liderul ALDE și-a editat postarea, înlocuind „am hotărât“ cu „am discutat“, ultima frază fiind ”Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta:am discutato viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice!

Surse politice au declarat că intrarea într-o alianţă a ALDE cu Pro Romania va duce la două variante: PSD să accepte şi Pro Romania la guvernare, în caz contrar, nefiind exclus ca ALDE să intre în Opoziţie. Potrivit surselor politice citate, construcţia are două variante, prima fiind aceea ca PSD să accepte noua alianţă şi să guverneze alături de ALDE şi partidul lui Victor Ponta. Este nevoie de o restartare a guvernării şi un nou program de asumare a responsabilităţii, au spus sursele politice citate, menţionând că acum mingea este terenul PSD. În cazul în care social democraţii vor respinge varianta, atunci ALDE nu exclude ieşirea de la guvernare şi intrarea în Opoziţie.

CE SPUNE PONTA

Ulterior, Victor Ponta a scris pe Facebook: "Pe 22 iulie am spus dacă ALDE iese de la guvernare, suntem dispuși să discutăm un proiect politic comun! Azi am progresat foarte mult în acest sens! Nu am luat decizii - dar am discutat și progresat! Când mai mulți oameni se așează la masă cu intenții bune - sunt șanse mai mari de succes! Este o nevoie uriașă de schimbare a modului de guvernare a țării / un RESET total al administrației publice și al direcției economice! Trebuie să găsim soluții și oameni capabili să le aplice!".

REACȚIA PSD

Prima reacţie din PSD după anunţul lui Tăriceanu a fost cea a liderului din Vaslui, Dumitru Buzatu, care a declarat că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu este obligat să anunţe PSD despre dicuţiile pe care le are cu alte partide, că nu se pune problema ruperii alianţei şi că se poate lua în calcul includerea PRO România în coaliţie. Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a discutat cu liderul PSD, Viorica Dăncilă. Potrivit unor surse politice, ALDE condiţionează continuarea guvernării cu PSD de includerea în coaliţie a partidului condus de Victor Ponta.

Loading...

3 comentarii

Nae 13:23:32 / 07 August 2019
Lupii

Vine toamna,haitele de lupii se adună, că sânt oi multe si proaste si mai trebuie furate

Yo 16:13:37 / 07 August 2019
Ponta...

Ponta a fost, este si va ramane curva tuturor precum toti traseistii politici. Un PSD-ist sub acoperire. Lupul isi schimba parul dar naravul...ba.

Darie 16:16:16 / 07 August 2019
Niste penali ...

... acolo in poza ... Cu deosebirea ca sacalii de la ALDE se agata disperati de paiul , care este pentru ei ProRomania lui Ponta ! Curvasareala lui Tariceanu este si un santaj ordinar la adresa PSD , de la care doreste mai multe concesii , printre care , liste comune la parlamentare si candidatura la prezidentiale pentru spagagiul cu sapte neveste ... Tantalaii si gogomanii !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1765 secunde