Tăriceanu, apel către liberali: Susţineţi demiterea lui Lazăr. Istoria nu ne va ierta

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tăriceanu, apel către liberali: Susţineţi demiterea lui Lazăr. Istoria nu ne va ierta
Politică 14 Aprilie 2019 / 13:30 311 accesări 5 comentarii

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu le-a transmis, duminică, o scrisoare deschisă liberalilor prin care le cere acestora să susţină demersul ALDE demitere a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, catalogându-l "fost torţionar- fie şi moral ".

În scrisoarea deschisă, liderul ALDE le cere foştilor colegi din PNL să susţină "'solicitarea noastră de demitere a lui Augustin Lazăr, unul dintre mulţii călăi ai părinţilor şi bunicilor noştri, omul care şi-a clădit o carieră de succes pe lacrimile şi suferinţele celor care au cutezat să înfrunte regimul de tristă amintire".

Totodată, Tăriceanu face un apel şi legat de preşedintele Klaus Iohannis: "Vă cer să-l convingeţi pe domnul Iohannis, liderul vostru vremelnic, să dea dovadă de respect faţă de cei care au fondat Partidul Naţional Liberal, să dea dovadă de respect pentru cei care au murit în temniţele comuniste şi să semneze revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general al României".

Redăm integral scrisoarea transmisă de Călin Popescu Tăriceanu liberalilor:

"Dragi prieteni liberali,

Vedem, de câteva zile, mărturiile lui Iulius Filip, disident anticomunist închis mulţi ani în temniţa de la Aiud. Apoi au apărut alţi şi alţi deţinuţi politici a căror viaţă a fost un iad din cauza unei cozi de topor a Securităţii. Acea coada de topor are un nume. Se numeşte Augustin Lazăr. Este actualul procuror general al României.

Chiar dacă Iulius Filip ar fi fost singurul care a suferit în închisoarea de la Aiud din cauza procurorului Lazăr, acesta din urmă ar fi trebuit să fie de mult plecat. Dar au mai fost Marin Iancu, Ioan Muntean şi alte zeci de deţinuţi de la temniţa din Aiud, cărora procurorul comunist Lazăr, şeful comisiei pentru eliberări condiţionate, le-a refuzat dreptul la libertate. Le-a furat din viaţa lor mulţi ani! A lipsit copiii de taţii lor mulţi ani! Toate, în numele unui regim autoritar, căruia procurorul Lazăr i-a jurat credinţă veşnică.

Gulagul comunist a conţinut 240 unităţi de detenţie, între care 44 puşcării, 61 locuri de anchetă, depozit şi surghiun, 72 lagăre de muncă, 63 centre de deportare şi domicilii obligatorii, 10 azile psihiatrice cu caracter politic şi 100 sedii judeţene unde se desfăşurau anchetele Securităţii. În Gulagul românesc s-a stins aproape toată floarea partidelor istorice, liberali şi ţărănişti laolaltă, militari şi fruntaşi ai satelor, elita neamului românesc- aceşti sfinţi ai închisorilor, cum le-a spus reputatul Steinhardt.

În numele acestor înaintaşi nu avem voie să asistăm impasibili la pângărirea memoriei deţinuţilor politici, cel mai paradoxal titlu de nobleţe din istoria umanităţii, după cum îl numea un fost prizonier, dr. Octavian Vulpe. Paradoxal, pentru că nu putea fi obţinut cu bani. Paradoxal, pentru că cei care l-au avut nu l-au cerut, iar cei care l-au acordat, nu şi-au dat seama că înnobilează.
În numele acestor înaintaşi nu avem dreptul să mai tolerăm prezenţa în fruntea procurorilor români a unui fost torţionar – fie şi moral – însărcinat de comunişti să menţină după gratii criticii regimului.

Nu cu multe zile în urmă, pe 9 martie, am comemorat, ca în fiecare an, Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti. Nu ne-am fi imaginat că avea să urmeze, scurt timp după aceea, cutremurul, că aveam să aflăm cu (prea) multă întârziere că am făcut o revoluţie anticomunistă pentru dreptul unui torţionar de a se propti la vârful Justiţiei cu acelaşi cinism cu care semna cândva respingerea repetată a eliberării disidentului Iulius Filip şi a celorlalţi luptători anticomunişti.

Fac un apel la voi, dragi prieteni liberali, să susţineţi solicitarea noastră de demitere a lui Augustin Lazăr, unul dintre mulţii călăi ai părinţilor şi bunicilor noştri, omul care şi-a clădit o carieră de succes pe lacrimile şi suferinţele celor care au cutezat să înfrunte regimul de tristă amintire.

Vă cer să-l convingeţi pe domnul Iohannis, liderul vostru vremelnic, să dea dovadă de respect faţă de cei care au fondat Partidul Naţional Liberal, să dea dovadă de respect pentru cei care au murit în temniţele comuniste şi să semneze revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general al României.
Fiţi alături de noi măcar acum, pentru că istoria nu ne va ierta pe niciunul, dacă vom eşua în demersul nostru.
Călin Popescu-Tăriceanu

14 aprilie 2019"

Loading...

5 comentarii

ady 08:36:05 / 15 Aprilie 2019
campanie electorala de doi lei ,poate tine la Craiova.

Dar tu de ce te feresti de ridicarea imunitatii si judecata ,cinstea intruchipata ?

Nu va mai osteniți.... 08:42:44 / 15 Aprilie 2019
PDL nu e...PNL !!!

Dle CP TĂRICEANU ...Nu va mai osteniți sa trimiteți mesaje către foștii colegi Liberali !!!!De când s-au unit cu PDL uL BASIST ÎMPUȚIȚ SPURCAT MAFIOT ,creierul lor a fost înlocuit cu .. VOMA LUI TRAIAN BĂSESCU....Așa că lăsații ,că va avea grijă electoratul , poporul român , să-i sancționeze la vot... PDL PNL CIUMA NEAGRĂ a devenit o cloacă de TRĂDĂTORii SECURIȘTII .. TORȚIONARII ..IN FRUNTE CU BLAGA PORCUL GUȘAT SI WC JOHANIS.

PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS 13:47:27 / 15 Aprilie 2019
LA LADA DE GUNOI A ISTORIEI

In mai e primul pas...Iar în noiembrie vom scăpa țara de SECURIȘTII ÎMPUȚIȚI PDL PNL CIUMA NEAGRĂ..În frunte cu BLAGA PORCUL GUȘAT SI WC JOHANIS .

ALDEtariceanu, caine de circ! 22:21:32 / 15 Aprilie 2019
Pentru PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS

Remorca, balamaua PSD-ului a ajuns ditamai partid libereal! Sta si da din coada langa masa psd-ului ca un caine flamand. Prinde osul din zbor cand i-l mai arunca din cand in cand psd-elul hotoman!

Uniti 14:42:16 / 18 Aprilie 2019
Pentru ady

Cu gasca asta de HOTI ai lui DRACnea care s-a urcat cu picioarele pe tara si pe noi, toti trebuie sa fim alaturi acum mai mult ca oricand! Hotii nu se dau in laturi de la nimic si nu mai tin cont de nimic: Nici de romani nici de UE..Ei lupta sa-si salveze hotiile, sa scape de lege si puscarie, nimic sa nu pateasca! Ori asa ceva in secolul 21 nu se mai poate! STOP HOTIEI si HOTILOR. Banii furati inapoi la buget sa crestem tara si economia, sa traim toti romanii mai bine nu doar o gasca de HOTI care-au distrus tara si pe noi toti! HOTII la puscarie unul cate unul...Acolo sa stea HOTII NU primari, Nu presedinti de CJ, Nu parlamentari. NU MAI VREM SA FIM CONDUSI DE HOTI.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1973 secunde