Tăriceanu cere comisie de anchetă în „cazul Augustin Lazăr”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Nu poate rămâne fără efect“ Tăriceanu cere comisie de anchetă în „cazul Augustin Lazăr”
Politică 12 Mai 2019 / 15:53 1456 accesări 15 comentarii
Tăriceanu: „Am credinţa că acesta nu e un caz izolat şi că şirul complicităţilor care a creat un adevărat complot, căruia i-aţi căzut încă o dată victimă voi, ca şi toţi cei persecutaţi politic în anii regimului Ceauşescu, este unul mult mai larg

Tăriceanu: „Am credinţa că acesta nu e un caz izolat şi că şirul complicităţilor care a creat un adevărat complot, căruia i-aţi căzut încă o dată victimă voi, ca şi toţi cei persecutaţi politic în anii regimului Ceauşescu, este unul mult mai larg"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, la Braşov, unde a avut loc un marş ALDE, că va solicita o comisie de anchetă pentru cercetarea abuzurilor Securităţii şi a complicilor ei, considerând că nu poate rămâne fără efect „cazul Lazăr”.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la Braşov, duminică, faptul că va cere o comisie de anchetă, considerând că nu poate rămâne fără niciun efect „cazul <Augustin Lazăr>.

„Ştiu că sunteţi sătui de atâtea promisiuni şi eu nu vă fac niciun fel de promisiune. Eu obişnuiesc să spun ceea ce fac. Aşadar, cazul <Augustin Lazăr> nu poate rămâne fără niciun efect, acum, după ce acesta a renunţat să mai solicite un nou mandat de procuror general. Dacă ne vom mulţumi numai cu atât, înseamnă că nu am învăţat nimic din această lecţie, care m-a făcut să mă întreb, încă o dată, cine este de fapt <ciuma roşie>? Am credinţa că acesta nu este un caz izolat şi că şirul complicităţilor care a creat un adevărat complot, căruia i-aţi căzut încă o dată victimă voi, ca şi toţi cei persecutaţi politic în anii regimului Ceauşescu, este unul mult mai larg. De aceea, pentru a restabili adevărul, acum în ceasul al 12-lea, voi solicita înfiinţarea unei subcomisii de anchetă, fie în cadrul Comisiei juridice a Senatului, fie în cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a mai spus că o Comisie pentru cercetarea abuzurilor Securităţii şi a complicilor ei este necesară şi va avea drept scop „restabilirea adevărului, identificarea celor care au comis aceste abuzuri din postura lor de anchetatori ai Securităţii, magistraţi sau comandanţi de penitenciare. Şi nu numai a lor, dar mai ales a celor care din 1989 încoace, din poziţiile pe care le-au avut, au împiedicat ca victimele să-şi poată face dreptate, au secretizat abuziv, au ascuns sau chiar au distrus dosare”.

Călin Popescu Tăriceanu participă la marşul ALDE, care se desfăşoară pe traseul urmat de muncitorii de la Intreprinderea de Autocamioane Braşov în 15 Noiembrie 1987: Roman - Calea Bucureşti - Spitalul Judeţean Braşov - Prefectura Braşov. Organizatorii au anunţat că participanţii vor merge pe o singură bandă de circulaţie, pentru a nu provoca blocaje de trafic.

Loading...

15 comentarii

Sorin 16:11:17 / 12 Mai 2019
Calin , file de dosar ...

Mizerabil personajul ! Taticul ipochimenului Tariceanu , D.A.Lazarescu , senator liberal dupa 1990 , a fost dovedit cu acte clare ca a turnat la greu la Securitate si ca a si fost platit cu bani frumosi pentru delatiuni . Mai mult , s-a dovedit ca zeci de oameni - intelectuali de elita - au avut de suferit , unii chiar murind , din cauza turnatoriilor . Pus in fata dovezilor , acesta a recunoscut ca a facut rau , dar si-a motivat faptele dand vina pe dictatura comunista , nu pe lipsa lui de caracter , ca avea familie de intretinut , ca avea o cariera , ca trebuia sa publice carti si ca trebuia sa mai plece des la Paris . Ei bine , Tariceanu a fost crescut bine , in lux chiar , tocmai din banii luati de taticul Lazarescu de la Securitate ...

Răspunde | Raportează | | |+19
Ion 07:36:32 / 13 Mai 2019
Tăriceanu

Ai tupeu hiena,tu ai vândut resursele de petrol si gaze in ainte de a câștiga procesul de delimitare a frontierei cu ucraina din marea neagră. Care e mai vinovat un turnator,sau unul care îsi vinde tara cu tot cu resurse ?

Sorin SCLAV PDL PNL CIUMA ROȘIE 09:35:00 / 13 Mai 2019
SI WC JOHANIS

MATA ...aia kurva ... Pocnitoarea miliției.

ALDEtariceanu, caine de circ 12:13:19 / 13 Mai 2019
Pentru Sorin SCLAV PDL PNL CIUMA ROȘIE

Remorca, balamaua PSD-ului a ajuns ditamai partid libereal! Sta si da din coada langa masa psd-ului ca un caine flamand. Prinde osul din zbor cand i-l mai arunca din cand in cand psd-elul hotoman!

NELU BASIST ÎMPUȚIȚ 12:31:10 / 13 Mai 2019
FANATIK spurcat PDL PNL CIUMA ROȘIE SI WC JOHANIS

BEI ARICIULE PANSAT,DE CE MORȚI MATI DEZINFORMEZI ..CP TĂRICEANU e UNUL din fondatorii PNL , după 90 ...Iar tatăl lui de care vorbești e. .. Vitreg.... BUNICA lui era 100 la sută din familie de Greci....Un intelectual că CP TĂRICEANU mai rar ,în politică... Ori cum tatăl Vitreg al lui CP TĂRICEANU nu se POATE compara cu TORȚIONARUL FOȘTILOR DEȚINUȚI POLITICI AUGUSTIN LAZĂR..Al cărui COMPLICE e WC JOHANIS.... Așa e când pui botul la MINCIUNILE propagandei BASISTE ÎMPUȚITE SPURCATE ... HOȚ NEWS. CITEȘTE BIOGRAFIA LUI SI AI SA ÎNȚELEGI CA AI DE a face cu un INTELECTUAL DE MARCĂ...Nu că WC JOHANIS sau Traian Băsescu . ..

Tara pradata de HOTI 13:00:41 / 13 Mai 2019
Pentru Sorin SCLAV PDL PNL CIUMA ROȘIE

”Am intrat în etapa finală a bătăliei pentru viitorul României. Avem de ales între un stat de drept şi un stat banditesc. (...) Gangsterii PSD & ALDE, au capturat România. Au furat la fiecare contract din bani publici, au furat de la Guvern, au furat de la Parlament, au furat de la consiliul judeţean, au furat de la primărie, ne-au jefuit pe fiecare dintre noi. Iar când au început să ajungă la închisoare, au început să fure instituţii şi legi. Au transformat codurile penale în codurile penalilor, distrug instituţii independente şi le pun sub cizmă politică, fură democraţia cu totul. România devine Koruptistan, iar democraţia se transformă în cleptocraţie”.

Comisie PETROMIDIA 13:02:03 / 13 Mai 2019
Pentru NELU BASIST ÎMPUȚIȚ

Urgent: Formarea unei comisii cum a vandut criminalul asta Petromidia lui Dinu Patriciu. Hootul a devenit miliardarul Romaniei, Tariceanu milionar si el , iar Romania nici pana acum nu a incasat datoria! Jegul de tariceanu ia dat Petromidia HOTULUI pe datorie! Banii tarii au fost papati de toti golanii! Patriciu, tariceanu, nevasta lu patriciu, amanta lu patriciu, copii lu patriciu...Noi Romanii, Romania NIMIC...

WC Johanis COMPLICELE TORȚIONARULUI AUGUSTIN LAZĂR 13:03:28 / 13 Mai 2019
TRAIN BĂSESCU...OMUL SECURITĂȚII..

ARICI PANSAT FANATIK SPURCAT PDL PNL CIUMA ROȘIE.... Asta nu-ți spune nimic ?... Se poate compara CP TĂRICEANU cu WC JOHANIS ?.. WC JOHANIS SI a lui sotie hoață in Minijup au FURAT case cu actele false..E dovedit !!!!.. S-au tu arici PANSAT BASHIT nu ști că nu ți-a spus javra de Rareș Bogdan la Tv ul lui în Insolventa ...IREALITATEA TV. ?Sa va FUT morții în GURĂ dacă mai Venti cu ASTFEL de dezinformării tipice pt ce-i care ÎNCĂ susțin PDL PNL CIUMA ROȘIE SI WC JOHANIS

Calan 13:20:03 / 13 Mai 2019
Sclavule

O soție in minijup .Nu 7 ca la taticul tau tăriceanu sclavule

SCLAVII LUI WC JOHANIS 14:50:39 / 13 Mai 2019
WC Johanis wc Johanis wc Johanis

Uitati -va in curtea voastră...Un președinte ilegitim care a făcut politie politică, un informatori al securității , SI un preș PENAL.. POATE a-ți uitat cine a fost Președinte al României când CP TĂRICEANU era prin ministru.!!!!..SI apoi vorbiți de cine a vândut FLOTA SI resursele naturale ale țării....

Viitorul președinte al României 14:52:12 / 13 Mai 2019
Liviu Dragnea sau CP TĂRICEANU.m

WC...Nu are nici o șansă în fața celor doi.

Wc nu și-a cerut scuze... 14:57:31 / 13 Mai 2019
Fața de CP TĂRICEANU..

La făcut PENALL...De trei ani de zile WC nu a încetat să-l facă penal pe al doilea om în stat CP Tăriceanu...Omu și-a DOVEDIT NEVINOVĂȚIA .

Pica 14:22:20 / 15 Mai 2019
pentru jegosul de mai sus

bai , rapciugos , puchinos , balos , haimana si fatalau PSD-ALDE , cretinule pansat si constipat care esti , MORTI MATI LUATEAR DRACU HAI SICTIR !

Răspunde | Raportează | | |+10
Coalitia penalilor: PSDRACnea & ALDEtariceanu 14:34:33 / 15 Mai 2019
Pentru Viitorul președinte al României

"Dragnea & Tăriceanu, PSD & ALDE trădează țara și românii pentru ca ei să nu ajungă la închisoare! Românii vor în Europa, dar grupul infracțional al lui Dragnea & Tăriceanu vrea să ne scoată din Europa!”

COALITIA PENALILOR: PSDRACNEA & ALDETARICEANU 14:39:12 / 15 Mai 2019
Pentru Coalitia penalilor: PSDRACnea & ALDEtariceanu

Dacă românii vor răspunde cu ”DA” la întrebările de la referendum, ofensiva PSD împotriva justiției va fi stopată cu adevărat! De aceea, este crucial să mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru ”DA” echivalează cu un vot pentru egalitate în fața legii a tuturor Romanilor. Prima întrebare - sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți? RASPUNDEM: DA. A doua întrebare - sunteți de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției? RASPUNDEM: DA.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2069 secunde