Tăriceanu: Dosarul lui Dragnea, un test. Să vedem dacă justiţia şi-a recăpătat independenţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tăriceanu: Dosarul lui Dragnea, un test. Să vedem dacă justiţia şi-a recăpătat independenţa
Politică 22 Mai 2019 / 13:31 330 accesări 1 comentariu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia de luni a instanţei supreme în dosarul lui Liviu Dragnea va fi un bun test pentru a se vedea în ce măsură justiţia şi-a recăpătat independenţa. Preşedintele ALDE a precizat că îl consideră nevinovat pe liderul PSD și că dosarul ar fi trebuit închis.

„În mod normal, dosarul lui ar fi trebuit închis. Eu consider că este nevinovat însă, din păcate, cred că există o presiune uriaşă pe justiţie, care este exercitată din toate direcţiile. Numai dacă o să ne uităm la câte referiri am văzut la Liviu Dragnea, inclusiv în presa străină, o să înţelegem acest lucru. Nu sunt convins că în momentul de faţă justiţia care a reuşit să se debaraseze în bună măsură de presiunile pe care le făcea înainte DNA şi sistemul acesta care s-a construit, de stat paralel, este complet independentă. Şi-a recăpătat complet independenţa pentru ca astfel de cazuri să le judece strict numai pe considerente care sunt de ordin juridic, fără să interfereze alte considerente, cum ar fi presiunea publică de care vorbeam, presiunea mediatică şamd”,a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la DC News.

„Cred că decizia care se va lua luni în dosarul lui Liviu Dragnea va fi un bun test pentru a vedea în ce măsură justiţia şi-a recăpătat 100% independenţa”, a completat liderul ALDE.

Tăriceanu a mai spus că dosarul lui Dragnea face parte din multele dosare făcute liderilor politici, această mişcare începând din perioada când era preşedinte Traian Băsescu.

„Dosarul lui Liviu Dragnea face parte din seria uriaşă de dosare care au fost făcute liderilor politici din România - celei mai mari părţi şi cred că tuturor liderilor politici importanţi. Această mişcare a început în perioada mandatului preşedintelui Băsescu. Vă aduc aminte că primele tatonări în legătură cu modul în care funcţionează sistemul s-au făcut atunci când eram eu prim-ministru. Au fost eliminaţi o serie de miniştri din Cabinetul meu, Paul Păcuraru, Traian Decebal Remeş, Tudor Chiariu şi lista nu s-a încheiat. Atanasiu de la Apărare şi alţii. Ulterior, chestiunea aceasta a luat foarte mare amploare, mai ales începând cu anul 2014. Nu vreau să dau exemplul personal, căci sunt şi alţii care au trecut prin acest malaxor nefericit”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Reacţia liderului ALDE vine după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anunţat, luni seară, că va pronunţa verdictul în procesul preşedintelui PSD Liviu Dragnea pe 27 mai. Procurorul DNA a cerut majorarea pedepselor pentru liderul PSD, condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

În urmă cu o lună, pe 22 aprilie, Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat definitiv pentru acuzația de mărturie mincinoasă adusă de procurorii DNA.

Magistraţii instanţei supreme au decis să-l achite pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care a fost acuzat de DNA de mărturie mincinoasă, fiind menţinută, astfel, decizia din prima instanţă. Decizia e definitivă.

Loading...

1 comentariu

Sumer 14:22:19 / 23 Mai 2019
Politic

Daca justitia si-a recapatat independeta atunci termina odata cu amanarile astea,adica daca Dragnea nu a venit cu acte cu care sa demonteze acuzatiile pe baza carora a fost condamnat atunci merge onorabilul la deparazitare pentru ca a lungit destul procesul asta.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2119 secunde