Tăriceanu: Kovesi, revocată după 10 ani de fabricare de dosare liderilor politici incomozi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tăriceanu: Kovesi, revocată după 10 ani de fabricare de dosare liderilor politici incomozi
Politică 10 Iulie 2018 / 12:15 472 accesări 2 comentarii
Tăriceanu:

Tăriceanu: "Cei care au condus vremelnic DNA au ajuns să confunde acţiunile lor antidemocratice, menite să le ofere cât mai multă putere, cu actul de Justiţie, iar forul democratic suprem - Parlamentul - este pentru ei o piedică”"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că decretul de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi reprezintă ”finalul unui asediu nereuşit al instituţiilor nedemocratice asupra instituţiilor rezultate din votul românilor, care a generat însă costuri masive”.

”Ne aflăm astăzi la finalul unui asediu nereuşit al instituţiilor nedemocratice asupra instituţiilor rezultate din votul românilor, care a generat însă costuri masive: mii de destine frânte în urma abuzurilor, o mare neîncredere în societatea românească în legătură cu actul de justiţie şi o divizare a societăţii. Deciziile şi acţiunile din următoarele săptămâni vor arăta dacă vom merge spre normalitate şi pentru a repune societatea pe drumul cel bun, lăsând în urmă anii de abuzuri, conflicte şi divizare. Decretul semnat de preşedinte este un act de normalitate în condiţiile abuzurilor şi încălcărilor repetate ale Constituţiei comise în mandatul fostei şefe a DNA şi a deciziei CCR. Mai important decât decretul este să înţelegem momentul în care se află România astăzi, pentru că revocarea şefei DNA vine după mai bine de 10 ani de când fostul preşedinte Traian Băsescu a instituit un sistem ilegal, anticonstituţional al cărui scop a fost acapararea puterii în România, folosind metode antidemocratice - de la fabricarea de dosare liderilor politici incomozi, la abuzuri împotriva unor oameni care nu erau implicaţi politic, dar care au avut ghinionul să devină adversarii unor personaje cheie ale sistemului, cum a fost cazul Marianei Rarinca”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu: După 2014, sistemul a scăpat complet de sub control şi a generat abuzuri care au amintit de Securitatea anilor ’50

”În foarte multe cazuri, actul de justiţie a fost denaturat: dosare fabricate, oameni politici purtaţi în cătuşe prin faţa camerelor de luat vederi, anchete declanşate împotriva unor decizii de oportunitate ale Guvernului, cu sute de mii, dacă nu milioane de oameni ale căror telefoane au fost ascultate. Pentru a completa acest tablou al abuzurilor şi încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a fost pusă la punct o maşinărie de manipulare, cu UM din presă care răspundeau la comenzi; şi aici am mari rezerve legate de implicarea unor oameni din servicii în susţinerea acestei maşinării”,a adăugat Tăriceanu.

Mulţi tineri, de altfel poate bine intenţionaţi, au fost manipulaţi să iasă în stradă în baza unor lozinci şi minciuni - şi chiar când aceştia nu au mai ieşit (cum este cazul ultimelor săptămâni), maşinăria de manipulare a continuat să alimenteze ura şi resentimentele din societate. Pe fond, decizia preşedintelui rezolvă prea puţine lucruri şi lasă multe semne de întrebare: ce se întâmplă cu protocoalele şi ce garanţii există că acestea nu vor mai fi instrumente folosite în mod curent? Care vor fi limitele puse în acţiunile serviciilor şi mă refer aici în special la explozia numărului de ascultări de telefoane? Cum poate fi realizată o schimbare de mentalitate la nivelul DNA? S-a instituit o mentalitate a abuzului - în care drepturile şi libertăţile cetăţenilor au fost de multe ori privite drept obstacole inutile pentru finalizarea unor dosare, care nu trebuie să continue după revocarea procurorului-şef al DNA.

Citez una din declaraţiile de ieri ale şefei DNA: „voinţa politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea justiţiei”. Nu pot să nu constat perpetuarea mentalităţii conform căreia „noi suntem DNA”. Cu alte cuvinte, cei care au condus vremelnic DNA au ajuns să confunde acţiunile lor antidemocratice, menite să le ofere cât mai multă putere, cu actul de Justiţie, iar forul democratic suprem - Parlamentul - este pentru ei o piedică, a mai afirmat Tăriceanu.

Tăriceanu: Acum este momentul aflării unor răspunsuri viabile

”Este singura cale prin care vom repune Justiţia pe baze democratice, inclusiv acţiunile anticorupţie, şi prin care putem rezolva divizarea societăţii româneşti. Modul în care dăm aceste răspunsuri este însă esenţial! Fiecare instituţie trebuie să îşi facă datoria şi mă voi referi, momentan, la Parlament şi CSM. Parlamentul are responsabilitatea de a genera un cadru legislativ care să susţină drepturile şi libertăţile cetăţenilor - fie că vorbim de recentele legi ale Justiţie, fie că vorbim despre înfiinţarea unei autorităţi independent, astfel încât abuzurile legate de ascultarea telefoanelor românilor să nu mai aibă loc. CSM are un rol important, de a repune în echilibru balanţa din justiţie. CSM este instituţia chemată să se asigure că mentalitatea care a încurajat abuzurile, care a fost instaurată la nivelul DNA, nu va fi perpetuată sub noua conducere. CSM este chemat să vegheze că protocoalele dintre servicii şi instituţiile din justiţie nu vor mai funcţiona”,a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Loading...
loading...

2 comentarii

MIHAI 14:07:08 / 11 Iulie 2018
EROTICEANU DUPLICITAR

Individul din poza este Eroticeanu, tipul desavarsit al libertinajului manifestat in toate domeniile vietii. El nu are scrupule sau principii. A reusit sa descopere ca inamicul nr.1 al libertatilor cetatenesti de a fura fiecare direct proportional cu marimea functiei, este Kovesi. adica statul paralel. Zidurile cetatii in care isi faceau de cap fortele antidemocratice, au fost daramate cu ajutorul dlui Trâmbiţeanu, dand posibilitate adevaratelor forte democratice, adica PSD + ALDE sa ne asigure in continuarea fericirea. Dupa ce l-a slugarit in calitate de ţucălar pe Dragnea si a primit ca recompensa functia de cel mai senator dintre senatori, ca calul (sic) lui Caligula, Eroticeanu ca orice politicianist ticalosit foloseste apa murdara a nerecunostintei sasi spele duplicitatea pentru a candida la presedintia Romaniei. Are dreptate cand afirma ca dupa 2014 sistemul a scapat complet de sub control. Pana la aceasta data sistemul era controlat dar inca nu era scapat. Drept pentru care dupa aceasta data milioanele de cetateni, indiferent unde erau, la bere, la toaleta, sau dormeau, erau ascultati de catre dusmanii democratiei. Eroticeanu are, nerusinarea sa-si declare speranta ca DNA isi va schimba mentalitatea si va lasa hotii si ticalosii sa se bucure de libertatea oferita de democratia pesedisto-aldista. In sfarsit, el atentioneaza CSM sa-si bage mintile in cap, si sa inteleaga ca Parlamentul este stapanul acestei ţări, adica Dragnea, si el. Sa speram ca nu va fi prea tarziu pana cand ne vom convinge ca acest slugoi politicianist este mai periculor decat Dragnea.

Debedeu 06:26:47 / 12 Iulie 2018
COMENTARIU TIPIC DE DERBEDEU ÎMPUȚIȚ PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Acesta este mihai .. debedeu basist împuțit PDL PNL CIUMA NEAGRĂ.Cum poți scuipa un senator al României TU JIGODIE Basista ?...Tocmai cel care luptă pt TiNE IDIOT BASIST ÎMPUȚIȚ că DREPTURILE ȘI LIBERȚILE TALE de BASIST ÎMPUȚIȚ sa nu fie un LUX !!!!? . Într-o țară care a cunoscut ororilor comunismului nu credeam că mai sânt românii care sa ridice ode unui sistem ticăloșit represiv un stat în stat care a fost DNA și KRUDUTA in ultimii 15 ani....Un DNA care a încălcat grav constituția României un DNA de tip MAFIOT care să văzut cel mai bine la "Unitatea de elită " a DNA PLOIESTI...Cum gura mati de DERBEDEU ÎMPUȚIȚ poți ridica in slavi o infractoare o plagiatoare care sa numit șefa DNA. Care prin practicile folosite in justiție ne-a întors în timp in perioada dictaturii naziste bolșevice..NU A EXISTAT UN ACT DE CORUPȚIE MAI MARE IN ISTORIA ROMÂNIEI CA ACELE PROTOCOALE SECRETE DINTRE DNA ȘI SRI SI DICICOOT SI ICCJ ..ETC ETC...PRACTIC STAT IN STAT CREAT de Traian Băsescu un securist criminal care și-a desăvârșit opera creând această HIDRA mafiotă recunoscută chiar de EL..În schimb tu jigodie Basista împuțită mihai nu și nu.. PDL PNL CIUMA NEAGRĂ in opinia ta bolnavă a făcut justiție...Stat de drept !!!!!... Minciunii care s-au adeverit prin numeroasele achitărili ale "marilor DOSARE FABRICATE de corupție " de DNA ..Care au distrus milioane de destine.Schimband brutal destinul românilor .. NUMAI că CP Tăriceanu a dat o lovitură în cap DNA prin modul stalinist al DNA care și-a permis să ancheteze un OUG 13 perfect legal al guvernului LEGITIM ales de popor ..Tipic statelor totalitare gen Erdogan Turcia...Și santem un stat membru UE și NATO..

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.205 secunde