Tăriceanu va sesiza CCR pentru a se stabili dacă procurorii pot ancheta Hotărâri de Guvern

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mișcare-bombă în dosarul Belina

Tăriceanu va sesiza CCR pentru a se stabili dacă procurorii pot ancheta Hotărâri de Guvern

Politică 09 Octombrie 2017 / 14:00 565 accesări

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, intenționează să facă o sesizare, ce urmează să fie transmisă Curții Constituționale a României, pentru a se stabili dacă procurorii pot ancheta Hotărâri de Guvern, a anunțat luni președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. "Cred că sesizarea o va face domnul președinte Tăriceanu. Nu știu ce va face Guvernul, pot fi mai multe. Știu că domnul Tăriceanu mi-a zis că intenționează să facă această sesizare", a anunțat Dragnea, la Parlament, după o întâlnire cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Inițial, ministrul Tudorel Toader anunța că Ministerul Justiției va redacta această sesizare.

Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că Guvernul va sesiza CCR în legătură cu anchetarea de către DNA a adoptării unor HG când ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va veni cu proiectul de sesizare.

Tudorel Toader a precizat, anterior, că decizia privind sesizarea CCR în legătură cu posibilitatea ca procurorii să ancheteze HG revine Executivului, însă redactarea documentului este făcută de Ministerul Justiţiei.

Toader a mai spus că judecătorii CCR vor trebui să precizeze dacă, în condiţiile în care deja Curtea a stabilit că procurorii nu pot face anchete în ceea ce priveşte ordonanţele, pot face astfel de anchete vizând HG.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală, pe 22 septembrie, pentru abuz în serviciu de către procurorii DNA în dosarul "Insula Belina", faptă pe care ar fi comis-o când era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării în Guvernul Ponta. În același dosar, DNA cere aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a Rovanei Plumb, fost ministru al Mediului, pe care o acuză de complicitate la abuz în serviciu.12
Pagina a fost generata in 0.1499 secunde