TAS a confirmat descalificarea pentru dopaj a halterofilului Gabriel Sîncrăian

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România a rămas doar cu patru medalii cucerite la JO 2016

TAS a confirmat descalificarea pentru dopaj a halterofilului Gabriel Sîncrăian

Sport 09 Decembrie 2016 / 13:58 419 accesări
Gabriel Sîncrăian a rămas doar cu amintirea că a urcat pe podiumul olimpic de la Rio de Janeiro...

Gabriel Sîncrăian a rămas doar cu amintirea că a urcat pe podiumul olimpic de la Rio de Janeiro...

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a confirmat descalificarea lui Gabriel Sîncrăian de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce halterofilul a fost depistat pozitiv la un control antidoping, în timpul competiţiei. Într-un comunicat de presă dat publicităţii joi seara, TAS a precizat că „halterofilul român Gabriel Sîncrăian a încălcat regulamentul antidoping, după ce a fost depistat pozitiv cu testosteron exogen, o substanţă aflată pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping (WADA), la un control făcut pe 12 august 2016. Toate rezultatele obţinute de Gabriel Sîncrăian la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, inclusiv medalia de bronz câştigată în proba masculină de 85 de kilograme, sunt anulate”.

Gabriel Sîncrăian, care va împlini 28 de ani pe 21 decembrie, pierde astfel medalia de bronz cucerită în proba de 85 de kilograme la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Astă vară, Sîncrăian a obţinut bronzul cu nou record personal, ridicând mai mult cu 20 de kilograme față de cel mai bun rezultat anterior! El a totalizat atunci 390 kg, după 173 kg la stilul smuls și 217 kg la stilul aruncat. Tot 390 kg a ridicat și Denis Ulanov din Kazahstan, dar românul a fost cel care a urcat pe treapta a treia a podiumului, deoarece avea o greutate corporală mai mică decât Ulanov, căruia îi va reveni probabil acum medalia de bronz.

De menționat că, în anul 2013, Gabriel Sîncrăian a fost suspendat pentru doi ani după ce a fost depistat pozitiv la stanozolol, iar acum se află la a doua încălcare a codului antidoping, riscând astfel o sancțiune drastică, ce poate merge până la suspendarea pe viață din activitatea sportivă.

În urma retragerii bronzului lui Sîncrăian, România rămâne cu doar patru medalii cucerite la Jocurile Olimpice de la Rio: una de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (tenis, dublu masculin - Horia Tecău şi Florin Mergea) şi două de bronz (canotaj, 8+1 feminin şi lupte libere - Albert Saritov, 97 kg).

Citește și:

Halterofilul Gabriel Sîncrăian a pierdut bronzul olimpic de la Rio 2016

Halterofilul Gabriel Sîncrăian a fost suspendat provizoriu12
Pagina a fost generata in 0.1659 secunde